4 Succesfactoren voor jou om van 2016 een topjaar te maken

stress

De laatste maand van het jaar is aangebroken en voor veel van mijn klanten betekent dat stress. In de weken van Kerst en Oud en Nieuw wordt massaal vrij genomen en daarvoor wil iedereen nog afmaken wat er in de rest van het jaar niet van gekomen is.

Tussen alle pakjesavonden, kerstontbijten en -borrels door worden de laatste beoordelingsgesprekken gevoerd, jaarprojecten afgerond en klachtendossiers gesloten, zodat er op 4 januari weer met een schoon bureau, lege mailbox en opgeruimd hoofd kan worden begonnen.

Zorgen

Of is dit niet jouw werkelijkheid? En maak je je nu al druk over wat 2016 brengen gaat? Omdat er nog verder wordt gereorganiseerd, gefuseerd of bezuinigd? Omdat er steeds verder wordt geautomatiseerd? Omdat er nog meer druk op controle en verantwoording komt te liggen? Of omdat je baan, werk of inkomen ter discussie staat?

Veel van mijn klanten tobben met deze veranderingen en raken meer en meer gefrustreerd. Ze voelen zich niet voldoende in staat om de structuren en systemen waar ze mee te maken hebben voor zich te laten werken. Ook lukt het ze onvoldoende om nieuwe processen en procedures naar hun eigen hand te zetten. Ze ‘moeten’ steeds meer en mogen steeds minder en voelen zich ernstig beknot in hun persoonlijke ruimte en professionele vrijheid.

Iedereen wil succes

Wat ze het meest dwars zit, is dat ze geen succes hebben! Ze bereiken niet de resultaten die ze willen. Ze leveren geen goede kwaliteit. Ze helpen hun klanten niet op tijd aan sociale zekerheden, voorzieningen en zorg, die ze nodig hebben. En dit falen kost ook nog eens bakken geld en energie.

Het goede nieuws is dat dit anders kan, ook voor jou! En dat jij hierin zelf het verschil kunt maken.

Doe wat werkt

Door te gaan doen wat werkt, en dus:

  • ZELF verantwoordelijkheid te nemen voor klant en resultaat.
  • SAMEN assertief te denken, durven en doen.
  • MAATSCHAPPELIJK effectief en efficiënt te functioneren.
  • En hierop INDIVIDUEEL en COLLECTIEF aanspreekbaar te zijn.

Resultaat, kwaliteit en voortgang

Met deze 4 punten kun jij jouw ambities omzetten in resultaat, kwaliteit en voortgang. Ook zal je daardoor veel minder stress en getob ervaren over dingen, die niet gaan zoals jij dat wilt of omdat je die niet goed, leuk of aardig vindt.

En je voorkomt er decemberstress mee, omdat werken vanuit deze 4 punten leidt tot overzicht, structuur en rust. In wie wat doet, wanneer en waarom. In de wijze waarop dit praktisch wordt georganiseerd en door processen en systemen dus dienend te laten zijn aan degenen die er mee werken. En door continu met, van en aan elkaar te leren, zodat sterkten en kansen regeren over zwakten en bedreigingen.

Wat het anderen heeft opgeleverd

Bekijk hier het filmpje van burn-out specialist Saskia Chatillon en luister hoe zij sinds september jl. met deze vier punten aan het werk is in het jaarprogramma ‘Meer Succes, Minder Stress. En wat haar dit nu al oplevert!

Topjaar

Wil jij van 2016 een topjaar maken met deze 4 succesfactoren? Zet dan nu meteen jouw eerste stap.

  • Kies jij voor meer rust, structuur en overzicht in je werk en leven? Vul dan nu mijn gratis stress-scan in.
  • Of ga jij voor meer succes en minder stress met jouw team? Door mijn gratis team-scan in te vullen, weet jij direct in welke tobbers, doelen en resultaten jij winst kunt behalen.

Met elk van beide scans kom je deze maand in aanmerking voor een persoonlijk succesgesprek. Per week selecteer ik 2 gelukkigen. Ik garandeer je minstens één successtrategie voor 2016 verzekerd, dus grijp je kans!

Ik wens je veel plezier toe met jouw gratis scan en ik verheug me nu al op ons gesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Direct contact