De zomervakantie is begonnen en ik ben benieuwd wat je gaat doen.
En met wie. En of je daar zin in hebt.

Ik ga met mijn gezin naar Tenerife en heerlijk genieten van zon, zee, strand en natuur.Tenerife landkaart Onze oudste dochter Sterre (14) maakt een planning met uitstapjes en onze jongste dochter Noor (10) googelt alle pret-, water- en dierenparken bij elkaar. Mike en ik verheugen ons al op alle boeken, die we verzameld hebben.

Voor mij is de zomervakantie een tijd van reflectie, ontspanning en inspiratie, die me verkwikt en nieuwe energie geeft. Die me aan focus en visie helpt en rust en overzicht geeft. Ik sta stil bij mezelf, mijn privéleven, mijn werk en mijn hobby’s en maak hierin mijn balans op.

20150719 Tenerife-hotel_980x300

Doe ik wat ik wil? Wil ik wat ik doe? En daag ik mezelf nog steeds voldoende uit om de beste versie van mezelf te zijn? Thuis en in mijn werk, persoonlijk en maatschappelijk, geestelijk en fysiek? En dit allemaal ook nog in goede balans met elkaar!

Want alleen door zelf vitaal te zijn, kan ik een vitaal voorbeeld zijn. Voor mijn kinderen en echtgenoot, mijn familie, vrienden en kennissen. Maar ook voor mijn klanten, zakenpartners, toeleveranciers en sociale on- en offline netwerken.

In mijn vakantie maak ik dan ook altijd allerlei plannen voor als ik weer thuis ben. En die bestrijken alle – voor mij belangrijke – facetten van mijn leven.

Wat ga ik aan nieuwe dingen doen met mijn gezin? En wat wil ik met Mike alleen, wat met Sterre en Noor samen en wat juist met elke dochter apart? Welke steden, landen en culturen gaan we nog ontdekken en hoe zien onze volgende vakanties eruit?

Wat wil ik met mijn vrienden en familie ervaren? Welke hobby’s blijf ik doen en hoe veel tijd en energie wil ik daar aan besteden? Hoe vaak ga ik tennissen en hardlopen? Ga ik nog skeeleren en wandelen? En zo ja met wie en wanneer?

En wat wil ik met mijn werk en FFT? Hoe zorg ik dat ik mezelf blijf onderscheiden in wie ik ben en wat ik doe? En dat ik me blijf ontwikkelen om aantrekkelijk te zijn en te blijven: als ondernemer, als professional en als mens.

Wat wil ik zelf kennen, kunnen en doen? Wat ga ik delegeren en aan wie? Welke opleidingen, trainingen en cursussen ga ik volgen? En wie is de beste leermeester of coach voor mij?

Op al deze vragen heb ik heldere antwoorden vanuit mijn persoonlijke visie.
Ik weet wat ik wil, waarom en met wie. En daar leef ik naar.

In deze visie staan 4 vragen centraal:

  1. Wat is voor mij echt belangrijk in mijn leven?
  2. Wie wil ik zijn in mijn leven?
  3. Wat wil ik doen in mijn leven?
  4. Hoe ga ik verder met mijn leven?

Vanuit deze 4 levensvragen formuleer ik ook mijn zakelijke visie. Simpel door in elke vraag ‘leven’ te vervangen door ‘werk’.

Met beide visies helder op het netvlies maak ik mijn keuzes. En stel ik mijn prioriteiten in wat ik doe en laat.

En daardoor ervaar ik rust, zekerheid en vertrouwen. Ik zeg ‘ja’ tegen mijn energiegevers en ‘nee’ tegen mijn tijdvreters, omdat ik overal mezelf wil zijn:

  • Vrij en onafhankelijk.
  • Doel- en resultaatgericht.
  • Open, eerlijk en direct.
  • Vrolijk, warm en liefdevol.
  • Verantwoordelijk en professioneel.

En dus stel ik zakelijk en privé grenzen aan gezeur, gemopper en geklaag. Omdat ik ga en sta voor zelfredzaamheid en actieve participatie.

Als iets niet bevalt, kan of lukt, verwacht ik assertief gedrag en geen smoesjes, excuses of verontschuldigingen. Verandering komt van doen, niet van denken! En dus zeg ik wat ik doe, doe ik wat ik zeg en laat ik zien dat ik doe wat ik zeg.

Ik lever op tijd, juist en volledig en ga voor duurzame oplossingen voor mens en maatschappij. Verspilling van talenten, kwaliteiten en collectieve middelen is aan mij niet besteed.

Ik ben heel benieuwd naar jouw persoonlijke en zakelijke visie! Of je hier naar leeft en werkt. En of je daar ook succesvol mee bent.

Wil je hierin je eigen proef op de som nemen? Vul dan nu de gratis stress-scan in. In deze scan krijg je inzicht in jouw 15 tobbers of toppers, 7 doelen voor meer succes en minder stress en 10 resultaten om jezelf jouw ideale leven en werk te geven.

Als je de scan invult, maak je bovendien kans op een gratis doorbraakgesprek. Daarin bespreken we jouw scores en een strategie, waarmee je direct succes kunt boeken.

PS Neem de 4 vragen voor jouw persoonlijke visie mee op vakantie.
Bespreek je antwoorden met je reisgenoten. Vraag hen ook naar hun visie. Goede gesprekken en nieuwe ontdekkingen gegarandeerd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Send this to a friend