Are you ready?

Are you ready?

2021 is alweer over de helft. Heeft het je al gebracht waar je wilt zijn? Of is er nog flink werk aan de winkel?

In dit filmpje wil ik je graag kennis laten maken met de Are you ready-kikker. Hij springt omdat hij durft los te laten en dit is wat ik heel veel directeuren, managers en ondernemende professionals niet of te laat zie doen, waardoor ze achter de feiten aanlopen of continu in de waan van de dag leven. 

Zand in de motor

Zij houden alles liever bij het oude en vertrouwde, waardoor ze onvoldoende vernieuwend en wendbaar zijn. Processen en procedures zijn niet meer van deze tijd, systemen piepen en kraken in hun voegen en mensen functioneren suboptimaal, omdat ze hun werk niet kunnen, niet leuk vinden of er geen zin in hebben. Improductiviteit, verspilling en verzuim scoren hoog, klant- en medewerkerstevredenheid doen dat niet.

In plaats van man en paard te noemen en te zorgen dat mensen, teams en organisatie weer gaan draaien, blijft het zand in de motor zitten en lopen alle raderen steeds meer vast. Totdat de zaak finaal tot stilstand komt door een interne of externe crisis of de man met de hamer genadeloos toeslaat. Of allebei, want ineffectief gedrag heeft desastreuze gevolgen:

 • Slechte prestaties, rode cijfers en mogelijk faillissement
 • Onverantwoordelijkheid, onveiligheid en wantrouwen
 • Vuilspuiterij, muiterij en sabotage
 • Pesten, treiteren en (seksueel) geweld
 • Ziekte arbeidsongeschikt en vroegtijdige dood

Terwijl het heel goed zonder drama en ellende kan. Door op tijd effectieve sprongen te maken, waarmee je puik presteert met relaxte relaties en een plezierig privéleven. Welke sprong heb jij hierin te maken?

Spannend

Loslaten is het allermoeilijkste aan een sprong. Je laat los, zonder dat je weet wat je krijgt. En dat is spannend, want niemand garandeert je succes.

De Are you ready-kikker durft los te laten. Hij is blij dat het nooit meer zo wordt als dat het was. Net zoals de duizenden leidinggevenden en vakspecialisten die ik de afgelopen decennia heb begeleid bij het durven springen, het durven loslaten en het durven doorontwikkelen naar een nieuwe toekomst. 

Ze hebben zichzelf van hun gouden ketenen en wurgcontracten verlost en gekozen voor passie, energie en plezier in hun werk, hobby's en privéleven. Van energievreters naar energiegevers, van tijdverspillers naar tijdwinners en van frustraties naar zinnig bezig zijn.

'Leiden' of 'Lijden'?

Hoe zit durven springen en loslaten bij jou? Leid jij je leven en werk op de manier zoals jij het wilt? Of lijd jij je leven of werk met een lange ij?

Welke uitspraken herken je bij jezelf?

 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel want je wilt en moet het goed doen
 • Omdat anderen hun afspraken niet nakomen loop jij alle gaten dicht
 • Je bent nooit klaar met werken – sporten en hobby's schieten er vaak bij in
 • Je krijgt steeds vaker allerlei vage klachten en kwaaltjes: paracetamol en af en toe wat mindfulness houden je nog enigszins op de been
 • Het liefst wil je een time-out om opnieuw te focussen op wat jij nu eigenlijk echt wilt

Zelf aan het roer van je leven

Heb je meer uitspraken herkend dan je lief is? Dan kan ik je mijn online programma 'Van Stress Naar Succes Met Jezelf' van harte aanbevelen.

In dit programma zet je jezelf in 6 weken aan het roer van je eigen leven ̶ met focus op wat jij belangrijk vindt. Stel je eens voor:

 • Hoe zouden je leven en werk er dan uitzien?
 • Hoe ontspannen zou je je dan voelen?
 • Hoe gelukkig zou je dan zijn?

Sarah en Mari zijn blij dat ze de sprong hebben gewaagd. Net als Mark en Geert. Klik hier om hun verhalen te lezen.

Voel jij aan alles dat het tijd is om het anders te gaan doen? Durf jij de sprong ook te wagen?

Als jij ready bent om te springen, dan ben ik ready om met jou op avontuur te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat jij kunt komen waar je wilt zijn en help je graag naar het productieve en ontspannen leven dat jij je wenst.

Graag tot binnenkort in mijn online programma 'Van Stress Naar Succes Met Jezelf'!

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met 'are you ready?' delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Laat een reactie achter

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.