Zo kijk je straks tevreden terug op 2021 (en krijg je blijvend meer balans tussen werk en privé)

Zo kijk je straks tevreden terug op 2021

Je zit halverwege de eerste maand in het nieuwe jaar. En? Doe je de dingen inderdaad zoals je je op oudejaarsavond had voorgenomen? Of komt de klad er alweer in?

Want helaas, goede voornemens eindigen maar al te vaak in een deceptie.

Je avonden lopen toch weer vol met werk. Op je to-do-list verschijnen nieuwe items zonder dat je de bestaande hebt afgevinkt. En je hebt toch weer ja gezegd tegen een opdracht die niet bij je past.

Dat levert naast onbehagen ook stress op.

Hoe zorg je dat jouw voornemens dit jaar wél slagen? En dat je niet in een continue staat van stress verkeert? Daarover ontdek je meer in deze blog.

Waarom doe je goede voornemens?

Het antwoord op bovenstaande vraag is simpel: je bent ontevreden over hoe het nu gaat.

Je ervaart te veel druk op je werk. Je brengt te weinig tijd door met je gezin. Of je bent niet zo fit als je zou willen. Dingen die je voortaan anders wilt.

Maar ja, veranderen is nog niet zo makkelijk.

Dat komt: je bent symptomen aan het bestrijden. En je pakt het probleem niet bij de wortel aan.

De kans is namelijk groot dat je al die onvrede kunt terugvoeren op één basaal probleem: het ontbreekt je aan balans. Tussen werk en privé. Tussen spanning en ontspanning. Tussen wat er van je wordt gevraagd en wat je redelijkerwijs aankunt.

En dat wreekt zich – thuis én op je werk.

Ik ga je zo vertellen hoe je een begin maakt met het structureel aanpakken van je onvrede.

Maar eerst is het verstandig om zelf iets te doen. Een test, waarmee je inzicht krijgt in je balans.

Zelftest balans

Ik geef je zo de link naar een vragenlijst; met deze vragen onderzoek je de balans tussen je werk en privé, je inspanning en ontspanning.

Heb je eenmaal inzicht, dan kijk je aan de hand van een schema hoe de perfecte balans er voor jou uitziet. En dan weet je wat je kunt doen om eind 2021 wél tevreden op het jaar terug te zien.

Durf je het aan om kritisch naar je eigen balans te kijken?

Doe de test

In dit artikel over belasting en belastbaarheid staan vragen over je werk en je privéleven. Antwoord zo beknopt of uitgebreid als je wilt. De antwoorden zijn voor jezelf. Het gaat erom dat je inzicht krijgt in de eisen die aan je gesteld worden en de mogelijkheden die je hebt om hiermee om te gaan.

Succes! En lees daarna hier weer verder.

Over belasting en belastbaarheid

Wat je wel of niet aankunt is heel persoonlijk. Waar jij je hand niet voor omdraait, bezorgt mij misschien slapeloze nachten. En wat jou stress oplevert, doet een ander weer fluitend.

Alles draait om de balans tussen wat er van je wordt gevraagd – de eisen – en wat jij op dat moment aankunt – je mogelijkheden. Hoe dat werkt lees je in dit artikel over het verkrijgen van balans tussen wat er van je gevraagd wordt en wat je aankunt.

Op naar meer balans

We begonnen deze blog met jouw goede voornemens voor dit jaar. Ik wens je van harte dat je ze met gemak gaat waarmaken…
…omdat je écht wilt wat je van jezelf moet. ?

Laat je me weten welke voornemens jij dit jaar realiseren wilt? Reageer hieronder, ik antwoord altijd.

Om aan de gang te blijven

Loop je op een of andere manier vast? Maak gebruik van mijn hulp!

Vraag en antwoord

Heb je vragen over deze blog? Of wil je jouw ervaringen met goede voornemens waarmaken delen? Laat dan hieronder jouw reactie achter en ik antwoord persoonlijk.

Doe mee met mijn interactieve, online Masterclass

Stap nu uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken, waardoor je tijd en energie krijgt voor jezelf en ontspannen excelleert aan de top. In slechts één uur krijg jij weer grip op je werk en leven. Meld je nu aan voor de interactieve, online Masterclass 'Succes Zonder Stress'.

Aanmelden Masterclass 'Succes Zonder Stress'

Exclusief 1 op 1 sparren

Wil je liever direct persoonlijk met mij in gesprek, zodat 0% overuren, 25% productiever en 100% leven jouw relaxte werkelijkheid wordt? Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

Laat een reactie achter

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.