Gaan of blijven? Zo laat je jouw team groeien.

Gaan of blijven?
Zo laat je jouw team groeien!

Sommige managers snappen het en met deze managers werk ik heel graag samen. Het zijn de managers die top willen presteren en daarom het beste uit hun mensen willen halen. Wie hierin hulp nodig heeft, kan die hulp krijgen. Intern of extern, groei en ontwikkeling worden gefaciliteerd.

In deze blog vertellen drie collega’s over de kans die zij kregen en de keuzes die zij daardoor hebben kunnen maken.

Margriet geeft online workshop 'Werken Zonder Stress'

Wegens succes geprolongeerd – ook jij kunt werken zonder stress

Werken zonder stress! Wie wil dat nou niet?

Zie je het al voor je? Je behaalt je resultaten zonder gedoe, verspilling of verzuim. Je relaties lopen op rolletjes, de sfeer is goed en iedereen zet zijn beste beentje voor.

Wat zou je dan gelukkig zijn. En wat zou je dan genieten van het leven dat je leidt met een korte ei, want dat leven lijden met een lange ij ben je nu echt wel beu. Het frustreert je prestaties en het verpest je humeur en vakanties.

Wil je weten hoe het anders kan? Grijp nu je kans met meer dan 50% zomerkorting.

23 jaar werken zonder stress

23 jaar werken zonder stress!
Vier je het mee?

Heb jij het druk, druk, druk? En wil je daar nu eindelijk eens vanaf?

Maak dan nu tijd voor dit artikel, waarin je ontdekt waarom niet kiezen ook kiezen is. En wat je zelf kunt doen om minder te moeten en meer te mogen.

Mocht je het door alle Corona-maatregelen juist helemaal niet druk meer hebben, lees dit artikel dan ook. Want ook in meer mogen dan moeten schuilt gevaar.

roddelen op het werk

Waarom roddelen op het werk niet werkt (en hoe je er in 6 stappen vanaf komt)

Weet jij wat jouw medewerkers over jou zeggen in de wandelgang, de rookruimte of bij het koffieapparaat? En weten jouw medewerkers wat jij over hen vertelt tegen collega’s?

Het lijkt zo onschuldig, even een praatje maken over de gang van zaken op het werk met iemand die je goed kent. Maar het gaat de verkeerde kant op als je namen noemt en over lastige of vervelende situaties praat, die je nog niet met de betreffende collega zelf besproken hebt. Dit wordt al snel roddel en achterklap.

Ik zeg je: stop ermee. Al dat geroddel ondermijnt de samenwerking. En dat is funest voor je doelstellingen en resultaten.

Ontdek hoe je roddelen in je organisatie snel en pijnloos stopt in 6 simpele stappen.

jaloezie op werk

Hoe jaloezie op het werk je verder helpt

Jaloezie op het werk belemmert de groei van mensen en organisaties. Hoe geef je er wél een positieve draai aan?

Waarschuwing: lees dit enkel als je eerlijk naar jezelf durft te kijken. Want dit artikel gaat niet alleen over je collega die jou aldoor ondermijnt. Over je team dat nauwelijks nog samenwerkt. Of over zakelijke relaties die achter jouw rug hun kift op je uitleven. Nee, het gaat ook over jou en over trekjes waar je minder trots op bent.

Doe de test en reken in 3 stappen met jaloezie af.

Hoe je weer blij wordt van wat je doet

Hoe je weer blij wordt van wat je doet – zonder te stressen

Als je stress ervaart, is er een onbalans tussen jouw belasting en belastbaarheid.

Hoe werkt dat en hoe zorg je dat je meer balans krijgt? Dit artikel geeft daar antwoord op.

Grote kleuter gedrag

Snelcursus effectief gedachtekronkels tackelen

Erger jij je ook regelmatig aan onverantwoordelijk gedrag op je werk?

Wat als ik je vertel dat de oorzaak van die ergernis bij jou ligt? Dat jij er zelf voor zorgt dat je collega’s de kantjes ervan af lopen en zich als grote kleuters kunnen gedragen?

In dit artikel gaan we eerst in op een drietal gedachtekronkels die je kunt hebben, zodat je begrijpt wat ermee bedoeld wordt en wat het effect van zo’n kronkel is op de mensen in je omgeving.

Herken je de kronkels in jezelf of in anderen, dan heb je iets waardevols in handen op weg naar succes. Op naar de snelcursus effectief gedachtekronkels tackelen.

arbeidsongeschikt van de stress

Arbeidsongeschikt van de stress

Als je je stress niet aanpakt, dan gaan je lichaam en geest protesteren. En je werkgever en je arbeidsongeschiktheidsverzekeraar ook. Je kost meer geld dan je oplevert.

Op zo’n boodschap zit je niet te wachten als je met een burn-out thuis zit. Dus voorkom dat het zover komt.

Hoe het anders kan lees je in dit blog. Met echte verhalen van mensen die geleerd hebben hun leven weer duurzaam op de rit te krijgen.

Waarom assertiviteit bijdraagt aan een vitale organisatie

Waarom assertiviteit bijdraagt aan een vitale organisatie

Vraag: hoe krijg je zaken in je team gedaan zonder de relatie te schaden?

Antwoord: door meer assertiviteit.

Verbaast je dat? Lees dan vooral verder.

Want je ontdekt hoe te weinig assertiviteit zorgt voor verspilling, verzuim en improductiviteit. En waarom assertiviteit je team goede resultaten, hoge kwaliteit en snelle voortgang opleveren.

Kiezen is verliezen

Kiezen is verliezen – of toch niet?

Heb jij het druk, druk, druk? En wil je daar nu eindelijk eens vanaf?

Maak dan nu tijd voor dit artikel, waarin je ontdekt waarom niet kiezen ook kiezen is. En wat je zelf kunt doen om minder te moeten en meer te mogen.

Mocht je het door alle Corona-maatregelen juist helemaal niet druk meer hebben, lees dit artikel dan ook. Want ook in meer mogen dan moeten schuilt gevaar.

Wil je ook werken zonder stress? Boek nu met 50% zomerkorting mijn online workshop. Laat maar zien!