Ben jij nog houdbaar?

Ben jij nog houdbaar? – Test jezelf en voorkom dat je onhoudbaar wordt

Hoe houdbaar ben jij?

Heeft iemand jou deze vraag ooit gesteld?
Waarschijnlijk niet.

En daarom stel ik hem jou.

Grote kans dat je deze vraag niet kunt beantwoorden.
Terwijl het extreem belangrijk is om je eigen THT te kennen.
En die van de mensen met wie je je omringt.

Want het helpt je fris en fruitig te functioneren. Je klanten topservice te leveren. Plezierig samen te werken. En thuis ook nog leuk en gezellig te zijn.

Ontdek in deze blog hoe het met jouw THT staat.

En hoe jij onhoudbaarheid kunt voorkomen.

Waarom nietsnutten veel productiever is dan knoerthard werken

Waarom nietsnutten veel productiever is dan knoerthard werken

Wanneer heb jij voor het laatst genietsnut? Of gelanterfant of geluiwammest? Gewoon helemaal niks gedaan, een beetje uit het raam staren, wat dagdromen of fröbelen. Zonder gedachten. Een beetje aan rommelend en laten komen wat er komt.

Eén van mijn klanten schrok zich suf toen ze van mij de opdracht kreeg om per dag 5 minuten te nietsnutten.

5 Minuten! Ze kon niet eens 1 minuut niksen. Alleen het idee al vond ze verschrikkelijk, laat staan dat ze het ook nog eens ging doen. Ze moest er niet aan denken en zag deze opdracht totaal niet zitten.

Waarom goed nooit goed genoeg is - en hoe je dat voorkomt

Waarom goed nooit goed genoeg is – en hoe je dat voorkomt

Vanavond maar eens een keertje niet sporten.

Net als vorige week. En de week ervoor.

Het rapport of het plan dat je schrijft, schiet voor geen meter op. Je blijft hangen op elke pagina, de sheets blijven leeg en er komen nauwelijks woorden uit je toetsenbord.

De paar woorden die je produceert, wik en weeg je en verander je weer.

Zo kom je er nooit. Maar je deadline nadert. En vandaag gaat het beslist niet lukken.

Dus niet sporten vanavond. En eten kunnen je partner en je kinderen ook zonder jou. Dat zijn ze inmiddels al zo goed gewend dat je je eerder een gast voelt aan tafel dan een gezellige huisgenoot.

Au.

Waarom doen we onszelf dit aan?

10 manieren om je taken effectief te bewaken

10 manieren om je taken effectief te bewaken

Ben jij op kantoor minder productief en werk jij daarom thuis nog ettelijke uren door? Terwijl er ook collega’s zijn die op kantoor alles gedaan krijgen en thuis ontspannen genieten van hun vrije tijd.

Wat doen deze collega’s anders dan jij? En wat zou jij van ze kunnen leren om jouw werk ook tijdens werktijden te klaren en dus echt vrij te hebben als je vrij bent? In dit blog geef ik je een test voor taakbewaking – zodat je kunt kijken hoe jij hierop scoort – en 10 manieren om daarin niet meer te verzuimen of nalatig te zijn.

Testimonium Carla Ketelaar

Hoe Carla haar derde burn-out voorkwam

Graag stel ik je voor aan Carla.

Toen ik Carla ontmoette was zij in loondienst als directeur en was zij een half jaar actief met haar eigen bedrijf Laatste Liefde. In het begin was dit nog te combineren, maar al snel lukte dat niet meer en werd het de kunst om alle ballen tegelijk in de lucht te houden. Met haar enthousiasme en haar verleden, waarin ze tweemaal een burn-out had, wilde ze geen derde maal voor de bijl gaan. Op dat moment kwam ik op haar pad.

Gaan of blijven? Zo laat je jouw team groeien.

Gaan of blijven?
Zo laat je jouw team groeien!

Sommige managers snappen het en met deze managers werk ik heel graag samen. Het zijn de managers die top willen presteren en daarom het beste uit hun mensen willen halen. Wie hierin hulp nodig heeft, kan die hulp krijgen. Intern of extern, groei en ontwikkeling worden gefaciliteerd.

In deze blog vertellen drie collega’s over de kans die zij kregen en de keuzes die zij daardoor hebben kunnen maken.

Saskia Chatillon

Saskia realiseerde maar liefst 3 dromen in mijn leiderschapsprogramma

Saskia wilde zakelijk en persoonlijk stappen zetten en was zeer gemotiveerd om zichzelf onder de loep te nemen. Ze wilde het wiel niet zelf uitvinden, maar zocht “een enthousiast en gedreven voorbeeld dat haar kennis en levenservaring wilde delen in een inhoudelijk programma dat staat als een huis”. Dat dit onder meer zou leiden tot dagelijks niksnutten was een van de eye-openers.

Margriet in online meeting

Wegens succes geprolongeerd – ook jij kunt werken zonder stress

Werken zonder stress! Wie wil dat nou niet?

Zie je het al voor je? Je behaalt je resultaten zonder gedoe, verspilling of verzuim. Je relaties lopen op rolletjes, de sfeer is goed en iedereen zet zijn beste beentje voor.

Wat zou je dan gelukkig zijn. En wat zou je dan genieten van het leven dat je leidt met een korte ei, want dat leven lijden met een lange ij ben je nu echt wel beu. Het frustreert je prestaties en het verpest je humeur en vakanties.

Wil je weten hoe het anders kan? Grijp nu je kans met meer dan 50% zomerkorting.

23 jaar werken zonder stress

23 jaar werken zonder stress!
Vier je het mee?

Heb jij het druk, druk, druk? En wil je daar nu eindelijk eens vanaf?

Maak dan nu tijd voor dit artikel, waarin je ontdekt waarom niet kiezen ook kiezen is. En wat je zelf kunt doen om minder te moeten en meer te mogen.

Mocht je het door alle Corona-maatregelen juist helemaal niet druk meer hebben, lees dit artikel dan ook. Want ook in meer mogen dan moeten schuilt gevaar.

roddelen op het werk

Waarom roddelen op het werk niet werkt (en hoe je er in 6 stappen vanaf komt)

Weet jij wat jouw medewerkers over jou zeggen in de wandelgang, de rookruimte of bij het koffieapparaat? En weten jouw medewerkers wat jij over hen vertelt tegen collega’s?

Het lijkt zo onschuldig, even een praatje maken over de gang van zaken op het werk met iemand die je goed kent. Maar het gaat de verkeerde kant op als je namen noemt en over lastige of vervelende situaties praat, die je nog niet met de betreffende collega zelf besproken hebt. Dit wordt al snel roddel en achterklap.

Ik zeg je: stop ermee. Al dat geroddel ondermijnt de samenwerking. En dat is funest voor je doelstellingen en resultaten.

Ontdek hoe je roddelen in je organisatie snel en pijnloos stopt in 6 simpele stappen.

Wil je ook werken zonder stress? Nog slechts één workshop met 50% zomerkorting. Laat maar zien!