foute uitspraken aan de top

Foute uitspraken aan de top? Zo voorkom je ze!

Weet je wat ik een van de leukste dingen vind in mijn werk? Dat ik complexe puzzels mag oplossen met ambitieuze mensen van divers pluimage.

Maar soms rijzen de haren mij te berge als ik hoor hoe sommige directeuren, managers en ondernemende professionals over hun collega's praten.

In deze blog deel ik daarom de tien meest foute uitspraken, die ik ooit hoorde aan de top. En hoe je deze effectief aanpakt, zodat ze jouw resultaten en relaties niet verzieken.

MSMS Monic Bleijenberg ALSG algemeen directeur

Torenhoge stress? Monic ging ondernemen in haar hobby!

Graag stel ik je voor aan Monic, algemeen directeur van een opleidingsinstituut.

Ze werkte zich een slag in de rondte en ervoer torenhoge stress van het continu moeten bezuinigen, reorganiseren en ontslaan van personeel. De balans tussen werk en privé was volledig zoek, aan zichzelf of hobby's kwam ze niet meer toe.

Totdat ze haar hobby herontdekte en besloot om daarin te gaan ondernemen. Sindsdien straalt ze weer en excelleert ze relaxed aan de top.

Hoe ze dit voor elkaar kreeg, vertelt ze je zelf in deze blog met twee persoonlijke video's.

Hoe je krijgt wat je nodig hebt

UBAA jij ook al? Krijgen wat je wilt – zonder geruzie

Hoe voorkom je frustraties, stress en getob als klanten, collega's of leveranciers zich niet aan hun afspraken houden? Of als ze dat niet op tijd doen? Of niet juist, niet volledig of niet betrouwbaar?

In deze blog maak je kennis met een van de krachtigste lessen om relaxed te presteren aan de top, zodat je jezelf niet meer groen en geel hoeft te ergeren en je doelen en resultaten fluitend behaalt.

Ontdek dus snel wat UBAA is. En vooral: hoe je door te UBAA'en krijgt wat je wilt – zonder geruzie.

Ben jij een motiverende baas?

Ben jij een motiverende baas?

Sta jij er wel eens bij stil hoe motiverend jij bent voor je medewerkers? En als jij hierbij stilstaat, klopt het dan ook wat jij denkt?

Uit internationaal wetenschappelijk onderzoek van onder andere Gallup blijkt telkens weer dat het functioneren van 'de baas' zeer bepalend is voor het werkklimaat en de motivatie en betrokkenheid van medewerkers.

In dit artikel deel ik inzichten van dr. Ben Tiggelaar met je en een aantal schokkende cijfers uit 2016, die nog steeds zeer actueel zijn.

Ook geef ik je de oplossingen voor een werkklimaat dat wel motiveert. En waar je direct mee kunt beginnen. Via drie praktische stappen. Je team zal je dankbaar zijn. En jij jezelf ook.

Rick van der Heide

Rick vond mij bloedirritant – en daarom ging hij met me in zee

Ambitieuze, hogere veiligheidskundige Rick wilde heel graag zijn nieuwe coachingdiensten in de markt zetten.

Maar hoe doe je dat in een wereld van adviseurs die zichzelf ontzettend goed vinden en alleen maar een 'adviesje' komen halen?

Rick liep in 'dichte mist' en had geen idee hoe hij daar uit moest komen. Het bezorgde hem veel frustraties en stress.

In deze blog vertelt Rick zelf hoe hij over zijn eigen schaduw heen durfde te stappen, doordat hij mij 'bloedirritant' vond – en daarom met mij in zee ging.

Zegt jouw team ja tegen discomfort?

Zegt jouw team ja tegen discomfort?

Regeren is een kwestie van vooruitzien.

Wie denkt dat morgen vroeg genoeg is, komt bedrogen uit. De concurrent is namelijk gisteren al begonnen.

Of je nu directeur, manager of ondernemende professional bent, verandering is noodzakelijk om bij te blijven en mee te kunnen doen, ook als de urgentie nog niet voelbaar is.

Hoe je jouw schip uit de haven krijgt – alle hens aan dek, samen op avontuur – vraagt van jouw team om ja zeggen te zeggen tegen discomfort.

Hoe je dat zonder gemuit voor elkaar krijgt, ontdek je in deze blog.

10 manieren om je taken effectief te bewaken

10 manieren om je taken te bewaken

Ben jij op kantoor minder productief en werk jij daarom thuis nog ettelijke uren door? Terwijl er ook collega's zijn die op kantoor alles gedaan krijgen en thuis ontspannen genieten van hun vrije tijd?

Wat doen deze collega's anders dan jij? En wat zou jij van ze kunnen leren om jouw werk aan de top tijdens werktijden te klaren en dus echt vrij te hebben als je vrij bent?

In deze blog geef ik je een test voor taakbewaking – zodat je kunt kijken hoe jij hierop scoort – en 10 manieren om daarin niet meer te verzuimen of nalatig te zijn.

Met als bonus het openhartige verhaal van operationeel directeur Els die zich nu geen uitgeknepen citroen meer voelt!

Hoe jos weer van het leven ging houden

Hoe Jos weer van het leven ging houden

Soms ontvang ik mailtjes waar ik helemaal van smelt, omdat ze zo recht uit het hart zijn.

Zoals het mailtje van directeur Jos, die in 2006 op het punt van bezwijken stond, omdat hij zijn leven meer 'leed' dan dat hij het leidde.

In 2007 ging hij weer van het leven houden en sindsdien doet hij dat elke dag. "De last is weg en de lust, de motivatie, de energie is terug."

Hoe Jos deze levenskunst eigen maakte en daar dagelijks naar leerde handelen, vertelt hij in zijn eigen prachtige woorden.

Lees je mee? Ik wens je net zo veel love en life als Jos.

Waarom grenzeloze perfectie slecht is voor je hart

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn als jij 'de man met de hamer' zou tegenkomen? En als je dat zou overkomen, welke klap hij je dan zou toedienen en waarom?

In deze blog vertelt een van mijn klanten hoe hij door het oog van de naald kroop, toen hij zijn eigen klap van 'de man met de hamer' kreeg.

Volkomen onverwacht en zeer ongewenst, maar wel een hele goede reden om eens kritisch bij zichzelf stil te staan en te kijken hoe hij zijn leven als ambitieuze, hardwerkende interimmanager leidde.

Omdat hij nog lang wilde leven, maakte hij een keuze die zeer tegen zijn natuur indruiste. Maar wel met perfect resultaat – en zeker voor iemand bij wie grenzeloze perfectie bijna dodelijk was.

Hoe hij dit bereikte en hoe ook jij hier jouw voordeel mee kunt doen, ontdek je in deze blog.

De drastische keuze van Lidwien van Langen

De drastische keuze van Lidwien (hint: ze geniet weer)

Ken je dit: in je werk kom je niet vooruit door alle beren op de weg. En je bent te moe om daar iets aan te doen door dilemma's in je gezin.

In die vicieuze cirkel zat Lidwien, een ambitieuze, getalenteerde beleidsadviseur in het sociale domein, gevangen.

Ze was uitgeput door de zorg voor haar zwaar autistische zoon. Toch zette ze zich op haar werk met volle kracht in om haar grote ambities waar te maken. En het restje energie dat ze uit zichzelf kon schrapen, stopte ze in sociale verplichtingen.

Over de drastische keuze die haar leven compleet veranderde, vertelt Lidwien in haar eigen woorden - een dapper en ontroerend verhaal.

Met als toegift mijn eigen drastische privékeuze van 2019.