Rick van der Heide

Rick vond mij bloedirritant – en daarom ging hij met me in zee

Ambitieuze, hogere veiligheidskundige Rick wilde heel graag zijn nieuwe coaching diensten in de markt zetten.

Maar hoe doe je dat in een wereld van adviseurs die zichzelf ontzettend goed vinden en alleen maar een ‘adviesje’ komen halen?

Rick liep in ‘dichte mist’ en had geen idee hoe hij daar uit moest komen. Het bezorgde hem veel frustraties en stress.

In deze blog vertelt Rick zelf hoe hij over zijn eigen schaduw heen durfde te stappen, doordat hij mij ‘bloedirritant’ vond – en daarom met mij in zee ging.

Lidwien van Langen

Waarom Lidwien een drastische keuze maakte (hint: ze geniet weer)

Ken je dit: in je werk kom je niet vooruit door alle beren op de weg. En je bent te moe om daar iets aan te doen door dilemma’s in je gezin.

In die vicieuze cirkel zat Lidwien – een ambitieuze, getalenteerde beleidsadviseur in het sociale domein – gevangen.

Ze was uitgeput door de zorg voor haar zwaar autistische zoon. Toch zette ze zich op haar werk met volle kracht in om haar grote ambities waar te maken. En het restje energie dat ze uit zichzelf kon schrapen, stopte ze in sociale verplichtingen.

Welke drastische keuze Lidwien maakte waardoor ze haar leven compleet veranderde, vertelt ze in haar eigen woorden. Een dapper en ontroerend verhaal. Met als toegift het verhaal van mijn eigen drastische privé keuze.

Waarom nietsnutten veel productiever is dan knoerthard werken

Waarom nietsnutten veel productiever is dan knoerthard werken

Wanneer heb jij voor het laatst genietsnut, gelanterfant of geluiwammest?

Een van mijn klanten schrok zich suf toen ze van mij de opdracht kreeg om per dag 5 minuten te nietsnutten.

5 Minuten! Ze kon niet eens 1 minuut niksen. Alleen het idee al vond ze verschrikkelijk, laat staan dat ze het ook nog eens ging doen.

In deze blog ontdek je hoe bevrijdend nietsnutten kan zijn. En wat je kunt doen om aan je dagelijkse portie nietsnutten te komen.

Waarom grenzeloze perfectie slecht is voor je hart

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe het zou zijn als jij ‘de man met de hamer’ zou tegenkomen? En als je dat zou overkomen, welke klap hij je dan zou toedienen en waarom?

In deze blog vertelt een van mijn klanten hoe hij door het oog van de naald kroop, toen hij zijn eigen klap van ‘de man met de hamer’ kreeg.

Volkomen onverwacht en zeer ongewenst, maar wel een hele goede reden om eens kritisch bij zichzelf stil te staan en te kijken hoe hij zijn leven als ambitieuze, hardwerkende interimmanager leidde.

Omdat hij nog lang wilde leven, maakte hij een keuze die zeer tegen zijn natuur indruiste. Maar wel met perfect resultaat – en zeker voor iemand bij wie grenzeloze perfectie bijna dodelijk was.

Hoe hij dit bereikte en hoe ook jij hier jouw voordeel mee kunt doen, ontdek je in deze blog.

Happy New Year

Nog 100 dagen om te slagen – NU is jouw kans

Time flies when you’re having fun. Maar hoe zit het met je werk?

Wat jouw antwoord ook is, weet dat je jezelf saboteert. Is het niet nu, dan is het wel morgen of overmorgen.

Twee saboteurs liggen altijd op de loer, tenzij jij ze te slim af leert zijn. Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

Hoe overleef je de ratrace?

Hoe overleef je de ratrace?

Ken je ‘Survival of the fittest’ van Darwin? Wie zich het beste aanpast aan veranderingen houdt het leven vol.

Verandering is de enige constante in ons leven en het is dan ook de kunst van het leven om hiermee te leren dealen.

Hoe effectief je dit doet, bepaalt jouw fitheid to survive, waardoor je de ratrace overleeft of dat je eraan onderdoor gaat.

In deze blog maak je kennis met vier strategieën, die iedereen instinctief toepast bij veranderingen. Maar waar je jezelf niet echt mee helpt om uit jouw ratrace te stappen.

Wat wel helpt zijn de 25 tips waarmee deze blog is gelardeerd. Ze helpen je veranderingen effectief te hanteren, zodat je uit jouw ratrace kunt stappen én nieuwe ratraces zelfs kunt voorkomen.

kiezen is verliezen - of toch niet?

Kiezen is verliezen – of toch niet?

Vind jij het lastig om te kiezen, omdat je bang bent dat je jezelf of anderen daarmee te kort doet?

Maak dan nu tijd voor deze blog, waarin je ontdekt waarom niet kiezen ook kiezen is. En hoe dat zelfs leidt tot een burn-out of bore-out.

Wil je het niet zo ver laten komen? Maak gebruik van de handvatten om overdruk en onderdruk succesvol te voorkomen of reduceren.

Met als bonus drie opties om uit te kiezen, waarmee je in geen geval zult verliezen. 😉

Hoe jos weer van het leven ging houden

Hoe Jos weer van het leven ging houden en dat nog steeds elke dag doet

Soms ontvang ik mailtjes waar ik helemaal van smelt, omdat ze zo recht uit het hart zijn.

Zoals het mailtje van directeur Jos, die in 2006 op het punt van bezwijken stond, omdat hij zijn leven meer ‘leed’ dan dat hij het leidde.

In 2007 ging hij weer van het leven houden en sindsdien doet hij dat elke dag. “De last is weg en de lust, de motivatie, de energie is terug.”

Hoe Jos deze levenskunst eigen maakte en daar dagelijks naar leerde handelen, vertelt hij in zijn eigen prachtige woorden.

Lees je mee? Ik wens je net zo veel love en life als Jos.

Ben is geen love junk meer

Hoe je je als love junk wél geliefd maakt

Ben was een love junk en overdreven perfectionist. Aardig gevonden worden en geen nee kunnen zeggen waren zijn motto’s. Daardoor had hij moeite met conflicten en sloeg hij regelmatig de plank mis. En werden de irritaties bij de ander steeds groter.

Toen hij zowel zakelijk als privé vastliep, werd het tijd voor een verbetertraject.

Ontdek hoe Ben leerde om wél geliefd te worden bij zijn collega’s door zijn love junk in te ruilen voor assertiviteit. Hij vertelt het je zelf in zijn openhartige brief en video.

Vleugels voor jouw team dankzij transparante communicatie

Vleugels voor jouw team dankzij transparante communicatie

Transparant communiceren: Wat is het en hoe doe je dat? Maar belangrijker nog, waarom zou je het willen?

Mijn antwoord is simpel! Omdat jij, je team en jouw organisatie daardoor op jullie best presteren, waardoor klanten met jullie diensten en producten weglopen.

Wil jij dit ook met jouw eigen team voor elkaar krijgen? Doe dan jouw voordeel met transparante communicatie, waardoor je jouw team vleugels geeft.

Het project U-SMF illustreert hoe het daardoor is gelukt om een opdracht vol voetangels en klemmen 100% juist, tijdig en volledig te klaren!