Ikke, ikke, ikke – en waarom dat helemaal niet verschrikkelijk is

Ikke, ikke, ikke… en de rest kan stikken.

Heb jij dat vroeger ook gehoord? En ben jij je daar ook naar gaan gedragen?

Grote kans dat je jezelf en anderen dan tekort doet, doordat je je oren veel te veel naar de ander laat hangen of doordat je enkel je eigen gangetje gaat.

Geen van beide effectief om samen succesvol te zijn en het beste uit elkaar te halen. Terwijl het heel eenvoudig wel effectief kan. Door samen te ikken. Hoe je dat doet, ontdek je in deze blog.

Waarom Lidwien een drastische keuze maakte (hint: ze geniet weer)

Ken je dit: in je werk kom je niet vooruit door alle beren op de weg. En je bent te moe om daar iets aan te doen door dilemma’s in je gezin.

In die vicieuze cirkel zat Lidwien gevangen.

Ze was uitgeput door de zorg voor haar zwaar autistische zoon. Toch zette ze zich op haar werk met volle kracht in om haar grote ambities waar te maken. En het restje energie dat ze uit zichzelf kon schrapen, stopte ze in sociale verplichtingen.

Welke emotionele keuzes Lidwien maakte om haar leven te veranderen vertelt ze in haar eigen woorden.

5 redenen waarom jij niet effectief bent (en 3 manieren om er direct iets aan te doen)

Hoe vaak overkomt het je dat je aan het eind van de dag niet tevreden bent met wat je hebt gedaan? Er ligt nog allerlei werk op je te wachten. Meer dan 50 nieuwe mailtjes in je inbox. Tientallen onbeantwoorde berichten op je voicemail. Grote stapels ongelezen rapporten op je bureau.

Je werk lijkt wel nooit klaar te zijn. Hoeveel uur je ook maakt. Hoeveel dagen je ook werkt. Het gaat maar door. Om moedeloos van te worden. Waarom lopen zaken niet gewoon van een leien dakje? Waarom houdt niemand zich aan afspraken? Waarom komt er steeds weer niets van de grond?

Het antwoord is verrassend simpel: omdat jij niet effectief bent.

Wat je laat liggen ontdek je in deze blog.
En ook hoe je het anders kan doen. Wel effectief.