De beste start van 2016 voor jou

FFT

Ben jij ready voor 2016? Deze kikker wel!

Hij is klaar voor het avontuur dat hem dit jaar te wachten staat en staat te springen van enthousiasme en plezier. Hij durft zijn vastigheden los te laten en buiten zijn comfort zone te treden om onbekende hoogten, verten of diepten tegemoet te springen. Niet wetende wat hij krijgt, wel wetende wat hij kan!

Want wat een kikker kan, is transformeren

Van kikkerdril naar dikkopje. Van dikkopje naar kikkervisje. Van kikkervisje naar kikker. Met elk van deze transformaties verandert de kikker van gedaante, waardoor hij steeds weer goed kan functioneren in het milieu dat hem omringt: in water, op het land en zelfs in bomen.

Door te transformeren zorgt de kikker er dus voor dat hij zich kan handhaven: in hetzelfde milieu met een nieuwe gedaante of met een nieuwe gedaante in een ander milieu. En zo leeft de kikker zijn leven en houdt hij zichzelf in stand. Niet transformeren is geen optie, want dan houden kikkers op te bestaan.

En ook voor mensen is transformeren noodzaak

Ook wij kunnen ons niet handhaven als wij in het stadium van kikkerdril of dikkopje blijven steken. Als we ons als een kikker laten koken, omdat we niet uit de pan springen, die ons te heet onder de voeten wordt. Of als we ons door niets of niemand laten opkikkeren en eenzaam blijven rondtobben in onze eigen poel van verderf. Als wij ons steeds weer laten intimideren door gif- en brulkikkers of onszelf telkens opnieuw als stress- of driftkikkers gedragen.

Zonder transformatie zijn we ten dode opgeschreven. Omdat er een moment komt dat we onszelf met onze kennis, kunde en ervaring niet meer kunnen redden in de omgeving waarin we verkeren. Of omdat we onvoldoende participeren in andere omgevingen om daar vruchtbaar te kunnen gedijen.

Bij gebrek aan transformatie komt ons persoonlijk functioneren vroeg of laat ter discussie te staan. En daarmee ook onze vanzelfsprekendheden. Want hoe zeker en veilig ben je in je werk, functie of organisatie als burger en maatschappij niet tevreden zijn over de dienstverlening, die jij en je collega’s leveren? Als jouw klanten klagen over fouten, achterstanden en nalatigheid? Als collectieve middelen onvoldoende renderen in sociale zekerheden, maatschappelijke zorg en publieke voorzieningen?

Gelukkig is effectief en efficiënt transformeren mogelijk

En ook nog eens leuk om te doen, omdat ik je kan leren hoe je veranderingen in je werk en leven zo kunt omarmen dat tobben verandert in toppen en stress in succes. In zakelijke voor- en tegenspoed, bij persoonlijke pieken en dalen, in goede en in slechte tijden.

Zodat jij je leven en werk niet meer hoeft te lijden, maar leert leiden. En dus onafhankelijk van anderen en jouw omstandigheden:[bullet_block style=”size-16″ small_icon=”1.png” width=”” alignment=”center”]

  • Resultaat en plezier haalt uit jouw werk.
  • Ontspannen samenwerkt vanuit gemeenschappelijke waarden, normen en doelen.
  • Jouw werk op tijd, juist en volledig doet.
  • Tijd, geld en middelen efficiënt besteedt.
  • Een gezonde balans ervaart tussen werk, privé en hobby’s.
  • Je geestelijk en lichamelijk fit voelt.
  • Gelukkig bent en geniet in het hier-en-nu.

[/bullet_block]

Klinkt dit als muziek in jouw oren?

En wil jij weten hoe jij dit in 2016 zelf kunt bereiken?

  • Wil jij voor meer rust, structuur en overzicht in je werk en leven? Vul dan nu mijn gratis stress of succes scan in.
  • Of ga jij voor meer succes en minder stress met jouw team? Door mijn gratis tob ik of top ik scan in te vullen, weet jij direct in welke tobbers, doelen en resultaten jij winst kunt behalen.

Ik wens je veel leesplezier toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Ook klaar met stress? Ontvang het gratis e-book: In 5 stappen Van Stress Naar Succes Die wil ik