Waarom Lidwien een drastische keuze maakte (hint: ze geniet weer)

Dappere verhaal van Lidwien

Ken je dit:

  • In je werk kom je niet vooruit door alle beren op de weg
  • En je bent te moe om daar iets aan te doen door dilemma’s in je gezin

Ook Lidwien zat gevangen in die vicieuze cirkel.

Lidwien was uitgeput door de zorg voor haar zwaar autistische zoon. Toch zette ze zich op haar werk met volle kracht in om haar grote ambities waar te maken. En het restje energie dat ze uit zichzelf kon schrapen, stopte ze in sociale verplichtingen.

Het was duidelijk dat Lidwien drastische – en emotionele keuzes – moest maken.

Maar ze durfde het aan.

En leidt nu een volstrekt ander leven.

Lidwiens verhaal

Lidwien nam deel aan ‘Meer Succes, Minder Stress’. Na afloop van het jaarprogramma stuurde ze mij per brief haar verhaal.

Ze vertelt in haar eigen woorden welke moeilijke keuzes ze maakte. En hoe dat haar leven compleet veranderde.

Ik ben benieuwd hoe haar verhaal jou aan het denken zet over je eigen keuzes. Daarom plaats ik haar brief in z’n geheel hieronder.

Sta jij ook voor zo’n dilemma? Of heb je al eens een drastische keuze moeten maken? Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen en inzichten. Geef onderaan een reactie, ik reageer altijd persoonlijk.

Ontdek Lidwiens verhaal

Beste Margriet,

Ik heb ambities in mijn werk en ben een grote levensgenieter. Ik wilde meer presteren op mijn werk en daar ook waardering voor krijgen. Het was een big issue.

Dat er ook iets anders ‘moest’ gebeuren werd me pas echt duidelijk tijdens het webinar dat ik vorig jaar zomer van jou volgde. De 5 stappen van stress naar succes drukten me met mijn neus op de feiten dat veel van mijn energie verloren ging aan de zorg voor mijn autistische zoon en aan steeds weer nieuwe pogingen om meer carrière te maken dan nodig is.

Tijdens mijn doorbraakgesprek overtuigde je me dat ik met jouw jaarprogramma orde op zaken zou leren stellen. Jouw goede resultaten, persoonlijke betrokkenheid en jarenlange ondernemerschap gaven voor mij de doorslag om een aantal aandelen te verkopen en de opbrengsten te investeren in meer succes en minder stress voor mezelf en ons gezin.

Het eerste wat je me duidelijk maakte was dat ik drastische keuzes te maken had en mijn privéleven veel meer mocht gaan plannen. Mijn vele hobby’s waren niet te combineren met een baan voor vier dagen per week, twee uur reistijd per dag en een zeer bewerkelijke, zwaar autistische zoon, die continu aandacht en toezicht nodig heeft.

Zodra we thuis waren, begon het intensieve zorgen voor onze zoon én al het bureaucratische gedoe met externe partijen voor gespecialiseerde thuishulp en dagopvang. Mijn man en ik kwamen nauwelijks aan elkaar toe, omdat we te druk waren met zorgen vóór onze zoon of ons zorgen maken óver (de juiste zorg voor) onze zoon. De schaarse tijd die we voor onszelf hadden vluchtten we in onze hobby’s, weg van huis.

Mijn man en ik hebben het niet gered om onze zoon de structuur te geven die hij nodig heeft. We waren altijd moe en vonden het eigenlijk niet meer leuk om iets met hem te doen. Het ging te vaak fout. Op 3/4 van het programma hebben we besloten onze zoon buitenshuis te laten wonen en gebruik te maken van zijn langdurige zorg indicatie. Een verschrikkelijk zwaar besluit, maar noodzakelijk voor het welzijn van ons gezin.

Ondanks deze moeilijke situatie thuis ging het op mijn werk goed. ‘Meer Succes, Minder Stress’ hielp mij om me assertief te gedragen en dat leidde tot de gewenste resultaten. Mijn tijdelijke contract is twee keer verlengd en ik kan mijn project nu geheel afronden en de credits ontvangen.

In mijn werk leerde je me om mijn wensen beter uit te spreken, beter op mijn woorden te letten en vooral meer te willen dan te moeten. Ook thuis kon ik deze vaardigheden goed toepassen om tot heldere taken te komen voor derden, mijn man en mij.

Nu, na enkele maanden rust in huis, heb ik weer fut om me in te zetten voor de zorg voor onze zoon en hem vaker zelf te begeleiden. Mijn man en ik hebben weer een leven samen en doen alleen nog aan hobby’s, die we leuk vinden.

En werk? Ach dat is leuk, maar geen big issue meer. Ik maak nu carrière zonder dat ik er iets anders voor doe dan mezelf zijn. En dat is goed genoeg.

Dank je Margriet.

Lidwien van Langen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Direct contact