Hoe Jos weer van het leven ging houden en dat nog steeds elke dag doet

Hoe jos weer van het leven ging houden

Houden van het leven? Hoe doe je dat? En zeker als het zakelijk of privé – of allebei – niet allemaal op rolletjes loopt, waardoor je meer stress dan succes ervaart.

In deze blog vertelt schooldirecteur Jos hoe hij weer van het leven ging houden en dat nog steeds elke dag doet.

Hoe Jos weer van het leven ging houden

Soms ontvang ik mailtjes waar ik helemaal van smelt, omdat ze zo recht uit het hart zijn.

Zoals het mailtje van directeur Jos.


 Van: Jos
 Verzonden: donderdag 17 maart 2016 10:50
 Aan: Margriet Taams
 Onderwerp: Re: Jos

 Hallo Margriet,

 Leuk om van je te horen.
 Alles ok. 
 Ben nog net geen pensionado.
 Aow gat / Pensioengat.

 Ben lekker in balans bezig.
 Lijf: dagelijks fietsen/lopen.
 Hoofd: leesgroepen filosofie.
 Handen: powerpoint presentaties maken voor de heemkundekring.
 Hart: bezoek mijn 34 neven en nichten ivm de stambomen.

 Verder veel samen met mijn vrouw.
 Bezoeken de kinderen en kleinkinderen.
 Maken gebruik van de museumjaarkaart.
 Zijn regelmatig weg voor korte vakanties en uitstapjes.

 PS
 Jeroen Bosch is aanrader.
 Idem David Bowie.
 Etc etc

 Mgr
 Jos

Trots op Jos

Wauw, wat een geweldig leuke mail! Elk woord maakt me aan het lachen en ontroert me. Want ik zie een gelukkige Jos, die geniet van het leven wat hij leidt. Hij is blij met wie hij is, met wat hij doet en hoe hij leeft. Deze frank- en vrijheid maakt me trots op Jos, want ik ken hem ook heel anders.

Punt van bezwijken

Niet voor niets nam Jos in 2006/2007 deel aan mijn training ‘Werken Zonder Stress’, de voorloper van mijn huidige leiderschapsprogramma ‘Meer Succes, Minder Stress’.

In zijn werk zat Jos verre van lekker in zijn vel, waardoor hij ernstig twijfelde aan zichzelf. Zijn emoties vierden hoogtij en hij ervoer veel meer lasten dan lusten.

Toen ik hem ontmoette, stond hij op het punt van bezwijken. Hij ‘leed zijn leven’ meer dan dat hij het leidde en daarvoor betaalde hij geestelijk en lichamelijk een hoge prijs.

Keuze voor love en life

Jos koos voor love en life om zichzelf van het ‘lijden’ van zijn leven te verlossen.

Hoe hij dat deed vertelt hij je zelf in zijn brief van 1 februari 2008 aan mij.

Van lijden naar leiden

Voor mij is Jos een geweldig voorbeeld hoe leven en werk blijvend kunnen veranderen door te kiezen voor love en life en daar zelf verantwoordelijkheid in te nemen.

Het is wat ik elk mens gun om stress te veranderen in succes en waar ik elke directeur, manager en ondernemende professional met passie, energie en plezier in begeleid om dit voor zichzelf en de mensen om hem heen te bereiken.

Effectief voorbeeld doet volgen

Effectief voorbeeld doet immers effectief volgen en dat is waar ik met mijn eigen bedrijf Fit For Thought – denkadvisering elke dag met hart en ziel aan werk. Niet voor niets kom je effectief denken, durven en doen tegen in mijn motto, visie en missie en is LOVE het acroniem van mijn kernwaarden.

Slotakkoord van Jos

Ik heb Jos gevraagd of ik zijn mail en brief mag gebruiken in dit blog.

Hij heeft mij hiervoor de vrije hand gegeven. Met ook daarbij weer prachtige woorden:

"Ben niet gericht op verleden. 
 Richt me op de komende 40 jaar. 
 (Misschien word ik wel 105)

 Pff
 In ieder geval investeer ik in de komende 20/25 jaar.
 Vooral doen wat ik leuk vind.
 Kairos ipv chronos.
 Of heb je het boek van Joke Hermsen niet gelezen?"

Wil jij ook weer van het leven houden, net zoals Jos?

Kies nu voor jezelf met een van de volgende drie mogelijkheden.

30 minuten exclusief voor jou

Lijkt het je fijn om 30 minuten met mij te sparren hoe ook jij elke dag net zo van het leven kunt houden als Jos? Dan nodig ik je van harte uit voor een Doorbraaksessie met mij. In dit gesprek kijken we waar jij nu staat en wat jij nodig hebt om jezelf te focussen op wat jij zelf belangrijk vindt en daar werk van te maken. Klik hier om jouw Doorbraaksessie te boeken en we spreken elkaar binnenkort.

60 minuten interactief aan de slag

Ga je liever samen met een aantal gelijkgestemden onder mijn begeleiding aan het werk? Meld je dan nu aan voor mijn online Masterclass ‘Succes Zonder Stress’. Hierin leer je hoe je uit jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken stapt, zodat optimaal presteren en maximaal leven voortaan ook voor jou hand in hand gaan. Wat denk je van 0% overuren, 25% productiever functioneren en 100% leven?

Reageer gerust

Vind je het leuk om op deze blog te reageren? Voel je vrij om je gedachten, gevoelens en ervaringen te delen. Ook je vragen zijn van harte welkom. Ik antwoord altijd.

2 reacties op “Hoe Jos weer van het leven ging houden en dat nog steeds elke dag doet”

 • Debby schreef:

  Mooi verhaal margriet!

  1. Margriet Taams schreef:

   Dank je wel Debby! Dit is waar ik mijn werk voor doe en waarvoor ik mijn eigen bedrijf gestart ben. En jij?

 • Laat een reactie achter

  You have to agree to the comment policy.

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.