In 1 dag toppen met je team

teamwork

Vorige week was ik met een team aan het werk dat TOP-service wil leveren aan haar klant. Ze zijn het best presterende oplosteam van klachten en halen de meeste van hun kpi’s op tijd, juist en volledig.

Ze doen het dus al top binnen hun context, maar zijn daar zelf niet tevreden mee. Ze willen hun klanten moderne, efficiënte dienstverlening bieden, waardoor deze zich volledig gezien en gehoord voelen in hun klachten, zonder dat rechten of plichten worden geschaad.

Een ambitieus team dus, dat burger en maatschappij waar voor haar geld wil leveren. En daar als team ook zelf de nodige stappen in wil zetten. Want voor het leveren van betrouwbare en kostenbewuste topservice aan de klant zijn andere houding en gedrag nodig dan voor het simpelweg uitvoeren van je werk en het voldoen aan interne normtijden.

Visie en missie

Visie en missie zijn onontbeerlijk, evenals een heldere set van waarden en normen. Maar het werkelijke verschil zit in het individuele doen en laten, waarmee deze visie en missie en normen en waarden worden gedeeld, geleefd en gevierd.

En dus zijn we de dag begonnen met schitterende persoonlijke presentaties, waarin iedereen zichzelf heeft laten zien en horen: In zijn kwaliteiten en valkuilen, in zijn toppers en tobbers en in zijn gebruiksaanwijzingen.

Alleen al de feedback was een enorme buit in ieders persoonlijke ontwikkeling naar de top. In het SMART geven en het dankbaar ontvangen. Maar vooral ook in het gevoel van samen kunnen leren en ontwikkelen.

Uit alles bleek zonneklaar dat dit team met elkaar wil toppen en daar individueel en collectief voor wil gaan. Zij stortten zich dan ook vol passie, energie en plezier op de vertaling van hun waarden in concreet waarneembaar gedrag.

Wat te doen?

In de oefeningen en opdrachten gaven ze hun ambities ter plekke de ruimte en lieten ze zich niet frustreren door onmogelijkheden. Een prachtige set van concrete, direct toepasbare regels om samen betrouwbaar, kostenbewust, mens- en servicegericht te werken was het resultaat.

Met krullen voor de regels waar het team al mee topt en met vinkjes voor de regels waar het team nog mee toppen kan. En enkele geparkeerde onderwerpen, omdat die voor dat moment te tijdrovend waren en een goede voorbereiding vroegen.

Vervolgens was het maken van de lijst met toppers en tobbers van het team een peulenschil. Deze volgden deels uit de inhoudelijke inventarisaties, maar bovenal uit mijn interventies ter bevordering van de efficiëntie en effectiviteit van het groepsproces.

Tobbers en toppers

De belangrijkste waren:

  • Trots, lef en leiderschap tonen.
  • Onderscheid durven maken op kwaliteiten, capaciteiten en talenten.
  • Experimenteren en fouten durven maken.
  • Normen en grenzen stellen, hierop sturen, ‘straffen en belonen’.
  • Probleem oplossen, conflict aangaan en bijbehorende consequenties accepteren.
  • Hulp of steun vragen.

Met deze oogst is het team nu verder aan het werk. Er worden individuele top-plannen geschreven en er komt een top-plan voor het team: allemaal eind mei gereed. De geparkeerde onderwerpen zijn geadresseerd en krijgen volgende week voorbereide opvolging in het maandelijks teamoverleg.

Top-dag

Al met al een ware top-dag, waarin productiviteit, gezelligheid en de basis voor samen top-service leveren allemaal bereikt zijn.

Wil jij ook top-service bieden met jouw team? En wil jij hier ook zo snel mogelijk mee beginnen? Begin met het invullen van de gratis ‘TOB ik of TOP ik?’ scan, zodat je weet waar jij jezelf en je team vindt staan.

Door het invullen en insturen maak je tevens kans op een gratis TOP-gesprek, waarin we de mogelijkheden om te toppen met jouw team verkennen en van een successtrategie voorzien. Ik verheug me nu al op ons gesprek om jou te laten toppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Wil je ook werken zonder stress? Nog slechts één workshop met 50% zomerkorting. Laat maar zien!