Ken jij het taboe van tobbende teams?

“Wie ben ik om mijn collega te zeggen dat hij fouten maakt of zijn afspraken niet nakomt?
En waarom zou ik hem moeten zeggen dat hij zich niet voorbereidt, te langdradig is, zeurt, moppert of klaagt?

Daar is de leidinggevende toch voor?
Die voert immers de functionerings- en beoordelingsgesprekken en maakt afspraken over de persoonlijke en professionele ontwikkeling van elk teamlid.

Aanspreken is dus ook zijn verantwoordelijkheid en niet de mijne!
Dus laat mij met rust en gewoon mijn eigen werk doen, want dat is waarvoor ik word betaald!”

De vorige alinea’s zijn illustratief voor hét taboe van tobbende teams: elkaar aanspreken. 100% van de teams, die ik begeleid, tobt hiermee. En schaadt hiermee haar resultaten, toegevoegde waarde en bestaansrecht.

Want door elkaar niet aan te spreken, gebeurt het dat collega’s als eilandjes functioneren en ieder op zijn eigen manier werkt. De een volgt de procedures, de ander niet of wisselvallig. Sommigen zijn bij alle overleggen aanwezig, anderen zelden of nooit.

Ieder bewandelt ook eigen wegen om te bereiken wat hij wil of nodig heeft: informele circuitjes en onderonsjes in de wandelgang, bij het koffieapparaat of in de rookruimte, eigen voorrechten of speciale arbeidsvoorwaarden.

Dat deze teams niet effectief en inefficiënt functioneren, mag geen verrassing zijn. Dat is vooral vervelend voor de welwillende, harde werkers, die lijden onder hun verzuimende, nalatige en roddelende collega’s.

Maar wat echt kwalijk is, is de publieke schade die deze teams veroorzaken: niet alleen worden er enorme hoeveelheden kostbaar belastinggeld verspild, maar ook krijgen burger en maatschappij niet waar ze recht op hebben: tijdige, kwalitatieve en betrouwbare publieke dienstverlening.

Hoe taboe kan elkaar aanspreken nog zijn, als je je nu deze verspillingen en wanprestaties realiseert? Daar wil jij toch geen part of deel aan hebben door je mond te blijven houden over wat slimmer, handiger, sneller of beter kan?

Net als ik wil jij vast trots zijn op jouw werk en dat je daarmee onze samenleving vitaler, schoner, leefbaarder, gezonder, mooier, eerlijker of gelijker maakt.

Zonder aanspreken van elkaar gaat dit echter nooit lukken! Jij hebt jouw collega’s nodig om het beste uit jezelf te halen. En zij hebben jou nodig om het beste uit zichzelf te halen.

Want alleen met het beste van ieders zelf is een team, een organisatie en de maatschappij gediend. Daarmee kunnen we samen het verschil maken, toegevoegde waarde hebben en dus van duurzame betekenis zijn.

Wat zou het jou waard zijn om zo productief samen te werken met jouw collega’s? Ieder op zijn best in het gezamenlijk leveren van betrouwbare en nuttige diensten aan burger en maatschappij en zonder verspilling van tijd, geld en energie!

In mijn ‘Van tobben naar toppen’-programma’s maken teams dit perspectief waar! Door elkaar klant- en resultaatgericht te leren aanspreken: hard op de zaak en zacht op de persoon, in feiten of concreet waarneembaar gedrag.

En niet eenmalig, maar duurzaam! Omdat elk teamlid op zijn eigen best leert functioneren om samen het best functionerende team te kunnen zijn: voor organisatie, burger en maatschappij.

Wil jij meer weten over dit aansprekende perspectief voor jouw eigen team?
Neem contact met mij op over de vragen waar je mee tobt en ik mail je terug om die te beantwoorden.

Wil je liever eerst weten waar je nu staat?
Vul de ‘TOB ik of TOP ik?’-scan in voor jouw team en geef jezelf snel inzicht waar (niet) aanspreken op dit moment toe leidt. Met het invullen van deze scan maak je bovendien kans op een gratis TOP-gesprek met mij.

Een klant van mij schreef hierover: “Wij hadden last van eilandjes, passiviteit en fouten. FFT heeft ons weer snel grip gegeven op onze medewerkers en resultaten. Wij hebben onze waarden als norm leren stellen en gedragen ons hier nu naar. Duidelijk, veilig en plezierig voor iedereen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Wil je ook werken zonder stress? Online workshop nu met jubileum aanbieding. Laat maar zien!