Blijf jij klein door stress of wil je groot worden met succes?

Blijf jij klein door stress of wil je groot worden met succes?

Wat kost zo’n jaarprogramma niet aan tijd? Zo slecht gaat het toch niet op mijn werk? Thuis ben ik echt niet altijd kortaf. Heb ik dit dan wel nodig? Waarom zou ik dit doen? Kan ik niet beter tijd maken om te sporten? En als ik daar al geen tijd voor kan vrijmaken, hoe vind ik dan tijd voor dit programma? Kijk eens in de spiegel: Blijf jij klein door stress of wil je groot worden met succes?

Gerard en Alfred zijn blij dat zij een keuze maakten ‘iets’ aan hun stress te doen en in mijn jaarprogramma ‘Meer Succes, Minder Stress’ stapten. Zij zijn twee dappere lieden die voor verandering kozen, en hun comfortzone verlieten. Hoe ze dat ervaren hebben, lees je in dit blog.

Moe, moe en nog eens moe

Slecht slapen, oververmoeid voelen, veel te veel uren maken op het werk, nergens tijd voor – niet voor het gezin, niet voor familie of vrienden en geen tijd om te sporten. Dat was wat Gerard voelde voordat hij kennismaakte met mij. Hij was en is niet de enige. Er zijn meer mensen die met deze klachten rondlopen.

Een neerwaartse cirkel

Zij krijgen steeds meer stress door getob dat zich niet oplost. Een stagnerend bedrijf, een stagnerend lijf en een stagnerend privéleven dienen zich aan. Geen zin in seks, sporten of studie, wel in bankhangen, buizen en bieren. Alsof dat ook maar een zier helpt om je beter te voelen over jezelf, je werk en je leven.

Leve de feestdagen

Zij leven van vrije dag naar vrije dag. Ze boffen dat Sinterklaas, Kerst, Hemelvaart, Pinksteren en de vakantie jaarlijks terugkomen. Verplicht vrij is even op adem komen. Zodat ze daarna weer verder mogen tobben.

Vraag jezelf dit eens af

Maar alle gekheid op een stokje: hoe lang denk jij dat zij zo verder kunnen leven zonder dat de grote life events – zoals burn-out, scheiding, ontslag of nog erger – zich aandienen omdat zij hun stress niet aanpakken?

Hoe lang denk je dat hun team hun korte lontje nog accepteert, het gebrek aan focus en structuur, de afspraken die ze steeds vaker afzeggen of eenvoudigweg niet nakomen?

En wat denk je van hun partner en kinderen? Hoe lang blijven zij zich nog aan hun nukken en grillen aanpassen? Net als hun sportmaatjes vermaken zij zich prima met elkaar als zij er niet zijn.

De harde werkelijkheid dient zich aan

Herken jij jezelf in bovenstaande? Het klinkt onaardig, maar dit is de harde waarheid: Jouw gezinsleden en sportmaatjes hebben het leuker zonder jou, omdat jouw stress dan niet in de weg zit.

Besef wat stress met je doet

‘Dat ik stijf stond van de stress wilde ik niet weten’ zegt Alfred in zijn testimonium. ‘En dat ik niet te genieten was, lag aan anderen. Maar Margriet wond er geen doekjes om: als ik weer plezier wilde hebben in mijn leven moest het roer drastisch om.’

‘Aanvankelijk wilde ik daar niet aan,’ schrijft Alfred verder. ‘Zei ik ‘ja’ en deed ik ‘nee’. Maar Margriet zou Margriet niet zijn als ze daar genoegen mee zou nemen. Ze bleef de vinger op de zere plek leggen, totdat ik het zat was en ging doen wat wel werkt. Nee zeggen, delegeren en laten. Keuzes maken en prioriteiten stellen, hoe impopulair ook. Vanaf dat moment veranderde alles. Ik keek weer vooruit, kreeg weer vertrouwen in de toekomst en ondernam stappen.’

Je staat zelf aan het roer

Herken jij de stresssymptomen bij jezelf, ga dan met jezelf aan de slag. Stop met jezelf en anderen in de weg zitten. Als je meer doet van wat je deed, krijg je meer van hetzelfde. Sterker nog: je draait jezelf steeds verder de misère in en je ineffectieve gewoonten worden steeds ineffectiever. Want bedenk: als je jouw stress zelf had kunnen oplossen, dan had je dat allang gedaan. En als een bekende je had kunnen helpen, dan was ook dat allang gebeurd.

Zoek buiten je bekende kring met oplossingen

Het hele eiereneten is dat jij niet weet hoe je jezelf van jouw stress af moet helpen en dat anderen om je heen dat ook niet weten. Dus moet je een oplossing zoeken buiten jezelf en buiten het jou bekende.

Denken, durven en doen

Zoek iemand die je ziet doen waar jij naar verlangt. Die kan wat jij niet kan, die doet wat jij niet doet, die durft wat jij niet durft.

Verandering is spannend

Van deze persoon zou je ook zo maar van alles minder leuk kunnen vinden, juist omdat hij – of zij – zich zo onderscheidt van jou, maar dan in een positieve richting. In plaats van te omarmen dat we van hem kunnen leren, stoten we hem liever van ons af. Want leren betekent veranderen en daar houden de meeste mensen niet van.

De enige weg naar succes

Dan moeten we afscheid nemen van onze oude vertrouwde gewoonten, terwijl we niet weten wat we ervoor in de plaats krijgen, of we er wel in slagen en of we daar dan gelukkig van worden. Toch is dit de enige weg die leidt naar succes.

Het resultaat spreekt voor zich

‘In 4 sessies van 2 dagen en 1 dag als afsluiting kwamen de noodzakelijke mindset, vaardigheden en tools van een effectieve manager aan de orde en leerde ik, zowel zakelijk als privé, afrekenen met mijn smoesjes, tijdverspillers en energievreters,’ zegt Gerard in zijn getuigenis. ‘Margriet hield me continu voor ogen wat ik wilde, stuurde me doel- en resultaatgericht bij en liet me telkens weer nieuwe stappen zetten om minder hard te werken en meer te genieten.’ Door alle veranderingen die Gerard ervaarde in het programma geeft hij zichzelf nu een 9. Een groei van 180 procent.

Zet meteen de eerste stap

Wil jij ook dat jouw leven en werk weer op de rit staan? Dat relaties en hobby’s meer zuurstof krijgen? Wil je meer vertier en vermaak, terwijl je ook je doelen en resultaten behaalt? Download dan nu mijn e-book ‘In 5 stappen Van Stress Naar Succes’ en kijk wat jij nu al kunt doen.

Ik ben een tevreden mens

Heel gelukkig ben ik met de positieve resultaten die Gerard en Alfred in hun testimonia beschrijven. Ik wil graag dat mensen succesvol zijn, bij wie lijderschap is veranderd in leiderschap, ondernemerschap, verbinding en energie. Zodat ze met liefde kunnen doen en laten en geen stress meer hoeven ervaren van meer moeten dan mogen of meer doen dan kunnen.

Mijn e-book krijg je cadeau

Ontspannen mensen, zowel zakelijk als privé, die bereiken wat ze willen en willen wat ze bereiken. Mensen die blij zijn met de kleine dingen in het leven en daar elke dag van kunnen genieten. Ben jij dat niet en verlang je ernaar zo’n mens te worden? Download mijn e-book en zet de eerste stappen naar succes en minder stress.

Wil je me vertellen hoe jij stress ervaart? En wat je eraan gaat doen? Laat hieronder je reactie achter. Ik reageer altijd.

2 reacties op “Blijf jij klein door stress of wil je groot worden met succes?”

 • Renate schreef:

  Mooie eyeopeners! Gaaf zo’n hartverwarmende getuigenis in de pocket! En weer een beter ondernemer in ondernemrsland erbij dankzij Margriet!

  1. Margriet Taams schreef:

   Dank je wel Renate voor je waardering van mijn werk. Ik ben ook reuze blij dat ik dit kan en mag betekenen voor al die harde werkers, die zichzelf weer centraal willen zetten in hun eigen leven. Ze knappen er stuk voor stuk van op en ook hun omgeving komt weer helemaal tot bloei. Van grimlach naar glimlach, wie wil dat nou niet?

 • Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
  Wil je ook werken zonder stress? Boek nu met 50% zomerkorting mijn online workshop. Laat maar zien!