Meer Succes, Minder Stress

Leiderschapsprogramma voor managers en ondernemende professionals, waarin je persoonlijke begeleiding krijgt van Margriet Taams.

Hoe je stress eenvoudig omzet in succes waardoor jij als mens beter presteert

• Ontdek hoe je direct meer gedaan krijgt, en iedereen te vriend houdt
• Waardoor jij, je team en je organisatie beter presteren
• Exclusief voor hoger management en ondernemende professionals

Beste lezer,

Jij loopt, net als ik, soms tegen de grenzen van je agenda aan. Je hebt te weinig tijd voor wat er nog moet gebeuren, toch?

Of je hebt te maken met mensen die niet willen meewerken aan wat er in jouw ogen gebeuren moet. Of je moet meewerken aan iets wat in jouw ogen de plank misslaat.

Ongemerkt leveren zulke situaties een beetje spanning op. Een drupje in de grote emmer.
Maar op een dag voel je al die drupjes ineens. Dan zit het in je systeem en in je lijf.

Dit vind je belangrijk

Over die spanninkjes praat je niet. Misschien ben je wel bang dat ze je een aansteller vinden. Dat je je baan verliest. Of misschien vind je dat het er gewoon bij hoort – niet zeuren , doorgaan. Trouwens, je collega’s zullen het toch ook wel hebben?

Wat voor jou belangrijk is: jij bent een expert in wat je doet. Je bent opgeleid om je vak uit te oefenen. Met wat jij kunt, help je klanten. Help je mensen. Dat is waar het om draait.

De rest? Bijzaak. Tenzij je goed naar jezelf durft te kijken…

Misschien herken je dit bij jezelf:

 • Je stelt privé en zakelijk doelen, alleen: je bereikt niet wat je wilt
 • Je krijgt onvoldoende rust en ontspanning – je bent de laatste om dat toe te geven
 • Je zegt steeds tegen jezelf dat het wel goed zal komen, maar je zit niet lekker in je vel
 • Je lacht alle problemen weg en houdt de mooie schijn op – eerlijk is eerlijk: je hebt geen tijd en ook geen energie
 • Zelfs tijdens de vakantie check je je mail – tot ergernis van je partner en kinderen
 • Overleg met collega’s stopt nooit en jullie bellen tot ver buiten kantooruren
 • Je hebt een prima inkomen, maar het ontbreekt je aan tijd om ervan te genieten
 • In al die drukte vraag je je soms af: is dit nou alles?
 • Je hebt het gevoel dat de deadlines, targets en doelstellingen op je afkomen als een TGV op volle snelheid
 • Je weet het nog te maskeren en probeert een goede onderbouwing te vinden, maar je weet het: je resultaten blijven achter

Op zich is het allemaal niet zo erg. Het loopt nog steeds redelijk in je leven. Niet op rolletjes misschien maar wel z’n gangetje. Alleen:

 • Je werkt veel harder dan verantwoord is voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid – misschien heb je het zelf nog niet in de gaten
 • Op zaterdag breng je nooit meer de kinderen naar hockey – je blijft liever nog even in bed
 • Anderen hebben het al vaker gezegd en je betrapt jezelf er ook weleens op: je klaagt veel

Veel mensen worstelen hiermee. Net als jij zitten ze gevangen in hun dagelijkse cirkeltje:

 • Jij hebt het druk en komt niet aan jezelf toe
 • Omdat veel mensen uit het team niet doen wat ze moeten doen, neem jij hun taak op je
 • Daardoor heb je het nóg drukker
 • Daardoor kom je nog minder aan jezelf toe

Een eerlijke vraag

Als er een methode zou zijn om goed met stress en spanning om te gaan, zodat het leven makkelijker wordt, zou je die dan willen benutten?

"Ik twijfelde enorm.

Moest ik dat nou doen, zo'n programma van een jaar? Wat kost dat niet aan tijd? En had ik dat wel echt nodig? Zo slecht runde ik mijn bedrijf toch niet? En zo erbarmelijk ging het toch ook niet thuis?”

Dat ik stijf stond van de stress wilde ik niet weten. En dat ik niet te genieten was lag aan anderen. Maar Margriet wond er geen doekjes om: als ik weer plezier wilde hebben in mijn leven moest het roer drastisch om. Aanvankelijk wilde ik daar niet aan. Zei ik ‘ja’ en deed ik ‘nee’.

Maar Margriet zou Margriet niet zijn als ze daar genoegen mee zou nemen. Ze bleef de vinger op de zere plek leggen totdat ik het zat was en ging doen wat werkt. Nee zeggen, delegeren en laten. Keuzes maken en prioriteiten stellen, hoe impopulair ook.

Vanaf dat moment veranderde alles. Ik keek weer vooruit, kreeg weer vertrouwen in de toekomst, ondernam stappen.

Mijn bedrijf heeft continuïteit gekregen in een fusie en kan voort zonder mij. Ik kan kiezen hoe lang ik nog wil werken en hoef me geen zorgen meer te maken over mijn pensioen. De stress van overleven is voorbij, zowel voor mij als voor mijn medewerkers.

Privé heb ik twee hartenwensen vervuld. We hebben ons huis verkocht en wonen nu in een appartementje in hartje Amsterdam en in een huisje in de bossen.

Mijn oogst? Ik gedraag me assertiever, ben vrolijker en slaap beter. Gaat er iets mis? Dan blijf ik er niet meer in hangen. Ik los het op, vraag om hulp of accepteer het. Ik kan niet alles, ik wil niet alles en ik hoef niet alles. Ik werk nog maximaal 32 uur (dat was het dubbele) en bouw deze uren de komende jaren verder af.

Dus als je nog twijfelt: doe in elk geval de intake. Margriet overtuigt je."

Alfred

Ondernemer

Hoe je in jouw functie topprestaties levert – zonder ooit nog te stressen

In het leiderschapsprogramma ‘Meer Succes Minder Stress’ ontdek je hoe je al je doelen behaalt, meer gedaan krijgt en een betere versie wordt van jezelf zonder harder te werken. En zonder dat het ten koste gaat van jou.

Stel je eens voor dat:

 • Je geen stress hebt, wat er ook gebeurt
 • Je voortaan je doelen behaalt, zodat je je niet meer hoeft te verantwoorden over wat er niet is gelukt
 • Je (team)resultaten zich uitstekend ontwikkelen – en jij wordt gezien als de drijvende kracht hierachter
 • Je vrijwel elke avond thuis eet, de kinderen voorleest en in bed stopt
 • Je elke dag een half uur onverdeelde aandacht hebt voor je partner
 • Je echt aan jezelf toekomt en tijd en energie overhoudt zodat je weer kunt sporten
 • Je dagelijks tijd inruimt voor jezelf zodat je steeds beter in je vel komt te zitten
 • Je een uitgebalanceerd leven leidt waarin werk en je privéleven hand in hand gaan
 • Je de uitdagingen van je werk en je privéleven aangaat zonder uit evenwicht te raken
 • Je weet hoe je stress omzet in succes
 • Je omgeving voor jou in beweging komt en de dingen gebeuren die moeten gebeuren – je draait er je hand bijna niet voor om
 • Als je volop tijd en energie hebt en zin hebt in de dingen die komen gaan
 • Je assertief leiding aan jezelf geeft waardoor je leeft en werkt vanuit je echte ‘ik’ – dat alleen al geeft enorm veel rust

Word weer die persoon die jijzelf ook leuk vindt. Die persoon waar je graag naast zou zitten in het vliegtuig – tijdens een intercontinentale vlucht.

Hoe kom je daar?

Misschien heb je al van alles geprobeerd om je leven soepeler en zonder spanning te laten verlopen. En toch lukt het niet.

Veel mensen willen die spanning en stress niet zien: ze ontkennen de signalen.

Dat kun je vergelijken met snel nog even oversteken als de spoorbomen al dicht zijn.

Maak kennis met je grootste vijand

Stress ligt altijd op de loer. En al helemaal in zo’n hectische en verantwoordelijke functie als jij hebt. Het sluipt erin. Stapje voor stapje. Zonder dat je er erg in hebt.

Maar je grootste vijand is niet stress. En ook niet de deadline. En zelfs niet degene die boven je staat in de organisatie of dat ene teamlid dat de kantjes ervan afloopt.

Je grootste vijand ben je zelf.

Omdat je je stress en je drukte bagatelliseert. Of omdat je ze niet durft te zien. Of omdat je bang bent dat anderen je daardoor zwak vinden of ongeschikt.

Pak het anders aan

Stress omzetten in succes: dat is geen kunstje, dat is een kunst. En die kunst kun jij je eigen maken. Tijdens het leiderschapsprogramma ‘Meer Succes, Minder Stress’.

Heb je stress of niet?

De beste manier om daarachter te komen is deze stress-scan (klik op de button, dan kom je er vanzelf).

“Ik wilde niet, maar ik moest wel. Ik liep mezelf compleet voorbij, putte mezelf volledig uit.

Toen ik na veel mitsen en maren aan het programma begon, wilde ik leren hoe ik me meer zou kunnen ontspannen. Met mijn fulltime baan, diverse nevenfuncties en ongedeelde zorg voor mijn eenoudergezin, was mijn situatie zeer stressvol. Mijn dagen waren tot de nok gevuld met allerlei taken die ik mezelf oplegde. Van mezelf mocht ik pas zitten als alles af was. Bijna nooit dus.

Met ‘Meer Succes, Minder Stress’ heb ik geleerd om mezelf centraal te zetten, structuur in mijn taken aan te brengen en tijd in te plannen voor ‘niets doen’.

De voordelen van mijn nieuwe mindset zijn talrijk: Ik neem mijn werk niet meer mee naar huis, kan mij 's avonds beter ontspannen en ik ga vaker naar buiten. Ik schilder en knutsel, doe leuke dingen met mijn vriend, kinderen en familie en zit lekker in mijn vel.

Ook ben ik nu tevreden met mezelf; iets wat ik mij een jaar geleden totaal niet kon voorstellen. Zowel thuis als in mijn werk heb ik daardoor de innerlijke rust gevonden, die ik zocht. En daar vaart iedereen in mijn omgeving wel bij.”

Jeanette Dijkshoorn

Ondernemer

“Het deed zeer. Al bij de eerste live training kwam ik mezelf hard tegen. Margriet schudde me wakker: open, eerlijk en direct. Ik was niet duidelijk in wat ik wilde en kwam daardoor niet uit de verf.

Het was het begin van een zoektocht naar mezelf en omgaan met tegenslagen en veranderingen. Wie was ik eigenlijk? Wat wilde ik echt?

Ik was ‘Koning Confrontatie Vermijden’. Daar kón ik niet omheen. Ik besloot mezelf helemaal open te stellen.

En kijk mij nu. Ik laat me niet meer uit het veld slaan door intimiderend gedrag of onwrikbare standpunten, maar voel me in mijn element in het 'kat en muis' spel dat academies en diensten met elkaar spelen.

Ik heb mezelf zien veranderen en groeien, ik heb mijn zwakheden geaccepteerd en ermee om leren gaan (dat moest ik toch echt zelf doen).

Heb ik mijn doelen gehaald? Ja, ik begeleid teams in LEAN samenwerken en pas het effectieve denken, durven en doen van FFT daar goed in toe. En ik ben gestopt met werk dat niet bij mij hoort. Heerlijk.”

Roberto Saporito

Universiteit van Utrecht

“Het is de droom die iedereen heeft. En waarvoor iedereen mij uitlacht als ik het hardop uitspreek: ik wilde werken als ik werkte en vrij zijn als ik vrij was. Maar mijn leven was een versnipperde agenda met onbetaald maatwerk leveren en het iedereen naar de zin maken. Ik kwam voortdurend tijd te kort.

Door Margriets kritische vraagstelling werd ik me bewust welke kant ik op wilde met mijn bedrijf. Inmiddels voel ik me heel sterk en zeker in mijn ondernemerschap. Ook privé pak ik de zaken nu anders aan.

Wat bijzonder is: Margriet verdiept zich echt in jou en je werk. Ik kreeg adviezen die echt op mij van toepassing waren en die mij de mogelijkheid gaven om op comfortabele wijze uit mijn comfortzone te stappen.

Voor ik het wist had ik het gedaan! Heel gaaf. Wil je vooruit met je leven of je onderneming of je team? Ik kan Margriet van harte aanbevelen.”

Suzanne Boekee

Travel Counsellors

Het begint allemaal met uitvinden waar je nu staat

De belangrijkste stap is om uit te vinden waar je nu staat en waar je naartoe wilt.
Dat doe je via deze stress-scan (gratis).

Uitgekiend stappenplan

In het Leiderschapsprogramma ‘Meer Succes, Minder Stress’ ontdek je hoe je jouw stress systematisch omzet in succes. Zodat je in je leven meer bereikt en betere resultaten behaalt.

Daarin begeleid ik je stap voor stap.

Vanaf de intake krijg je concrete handreikingen, oefeningen en tips om je leven in te richten op een manier die werkelijk bij je past. En waarbij stress geen grote rol meer speelt.

Een jaarprogramma... voor je leven

Elke week besteed je tijd aan het programma.

Los van de training verwelkom ik je bij live bijeenkomsten. Verder heb je voortdurend contact in de community. Niet alleen met mij maar ook met de andere deelnemers, zodat je er ook voor elkaar kan zijn.

Alles om grip te krijgen op je leven en focus te houden op de zaken die goed voor jou zijn.

Ja, in een jaar gaan we zeer intensief met elkaar te werk. Maar dan heb je ook wat. Voor de rest van je leven.

‘Meer Succes, Minder Stress’ is erop gericht dat jij met jezelf het verschil leert maken in Leiderschap, Ondernemerschap, Verbinding en Energie.

Je werkt (ja, sorry: het is echt werken) aan snelle, juiste en volledige resultaten met meer plezier en minder verspilling.

En tot slot rekenen we af met achterstanden, klachten en improductiviteit. Letterlijk alles in het programma is erop gericht dat je resultaten behaalt. Dat begint met deze scan:

Een greep uit het aanbod

In ‘Meer Succes, Minder Stress’ werken we aan vijf transformaties. Je gaat:

 • Van stress naar succes: je geeft vorm aan jouw ideale leven
 • Van lijderschap naar leiderschap: jij maakt het verschil
 • Van ik naar de ander: samen bereiken we meer
 • Van wrijving naar glans: conflict geeft groei
 • Van tobben naar toppen: successen delen, leven en vieren

En ook...

Verder stellen en behalen we zeven hoofddoelen:

 • Je haalt resultaat en plezier uit je werk
 • Je werkt ontspannen samen vanuit gemeenschappelijke waarden, normen en doelen
 • Je doet je werk op tijd, juist en volledig
 • Je besteedt tijd, geld en middelen efficiënt
 • Je ervaart een gezonde balans tussen werk, privé en hobby's
 • Je voelt je fit, geestelijk en lichamelijk
 • Je bent gelukkig en geniet in het hier-en-nu

Deze resultaten ga je hoe dan ook behalen:

 • Je leeft vanuit je visie en missie en maakt keuzes vanuit je innerlijke waarden en normen
 • Je stelt grenzen en prioriteiten en houdt je hieraan
 • Je rekent af met nalatigheid, improductiviteit en verspilling
 • Je bent bekwaam in zelfreflectie, openheid, profilering, actief luisteren, probleem oplossen en conflict hanteren
 • Je vertrouwt op je kwaliteiten en treedt lastige situaties zelfverzekerd tegemoet
 • Je zet je getob en gestress soepel om in effectief denken, durven en doen
 • Je bent assertief en combineert ‘hard on the matter’ en ‘soft on the person’ vlot en vaardig
 • Je neemt en geeft verantwoordelijkheid en spreekt jezelf en de ander hierop aan
 • Je communiceert SMART: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden
 • Je zorgt in doen en laten voor een gezonde geest in een gezond lichaam

De opbouw van het programma

 • Persoonlijke doorbraaksessie met Margriet
 • Live trainingen
 • 24/7 besloten leergroep
 • Persoonlijk Succes Plan (PSP) en persoonlijke coaching
 • Persoonlijke MSMS-toolkit met je eigen ‘gereedschappen’ die je je leven lang gebruikt
 • 360°-feedback ‘60 x effectiever’
 • Q&A groepssessies
 • Groepscoaching

Maar alles begint met
de (gratis) stress-scan

Voor wie is ‘Meer Succes, Minder Stress’

(en voor wie zeker niet?)

Meer Succes, Minder Stress’ is specifiek ontwikkeld rond het dagelijkse drukke leven van managers en ondernemende professionals die het maar niet lukt om onder hun stress uit te komen. Of die hun stress willen omzetten in succes. Die doelen (eindelijk) willen behalen en aan zichzelf willen toekomen:

 • Als je beter wilt functioneren op je werk en privé
 • Als je zonder stress meer voor elkaar wilt krijgen
 • Als je soepel en met plezier mensen wilt aansturen
 • Als je er meer wilt zijn voor de mensen om je heen
 • Als je aan het eind van een jaar terugkijkt en wilt zeggen: dat heb ik goed gedaan

In al die gevallen is ‘Meer Succes, Minder Stress’ heel erg geschikt voor jou.

Kleine waarschuwing vooraf: als je denkt ‘even snel wat aanpassinkjes in mijn gedrag, dan hebben we dat ook weer gehad’, dan kun je nu beter stoppen met lezen en je laptop dichtdoen. Want je zult er zelf mee aan de slag moeten.

Je gaat jezelf echt een paar keer tegenkomen in dit programma. Daarom moet je goed gemotiveerd zijn.

Trouwens: ik maak een selectie op basis van je gemotiveerdheid. Want mensen die gemotiveerd zijn, hebben een sterke drijfveer en durven naar zichzelf te kijken.

Dat is cruciaal.

Waarom zou je met mij werken?

Mijn naam is Margriet Taams – directiecoach sinds 1997. Ik werk en heb gewerkt voor grote bestuurlijke organisaties. Vanuit die ervaring weet ik precies hoe ik mensen in beweging moet krijgen én houden: omdat ze dat willen. Omdat wat er van ze wordt gevraagd past bij wie ze zijn en waar ze plezier in hebben.

Houd je van een doel- en resultaatgerichte aanpak waar klanten en collega's blij van worden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

En nog iets: afspraak is afspraak. We nemen geen halve maatregelen. Als we ergens voor gaan dan doen we dat voor 100%. We pakken aan wat daarvoor nodig is, zowel in houding als gedrag, in systemen, procedures, hoofd, hart en handen.

De resultaten die je bereikt zijn duurzaam; jij bent zelf aan zet en blijft aan zet.

Doe eerst de stress-scan

Als je nu lijdt onder je stress waardoor je prestaties achterblijven en jij als mens niet goed uit de verf komt, dan ben je je leven aan het vergooien. Vooral omdat je er gewoon iets aan kunt doen.

De keuze is echt aan jou.

Wat je doel of functie ook is: zet stress om in succes. Dan krijg je een prettiger leven en bereik je meer zonder moeite.

Dat bereik je met het jaarprogramma ‘Meer Succes, Minder Stress’.

Alleen kun je niet zomaar instappen. Doe eerst deze stress-scan. Dan zie je precies waar je nu staat. En wordt ook helder voor je waar je naartoe wilt.

Na de scan spreken we elkaar om te zien waar ik je kan helpen en of we een klik hebben.

Graag tot snel.

Margriet Taams

P.S. Zet je stress om in succes. Daar word je een prettiger mens van. In het jaarprogramma ‘Meer Succes, Minder Stress’’ word je stap-voor-stap begeleid naar een leven waarin je zelf weer aan het roer van je leven staat. Waarin je zowel zakelijk als privé een prettiger leven krijgt. Zonder dat het zweverig is of ten koste gaat van je prestaties.

Het is belangrijk om eerst deze scan te doen. Daarna praat ik graag met je verder.