Zet stress om in succes. Leer wat je kunt doen om met meer ontspanning te werken én te leven.

Het online programma ‘Van Stress Naar Succes Met Jezelf’ is voor leidinggevenden en ambitieuze (young) professionals die hun stress zelfstandig bij de kern willen aanpakken. Vergroot je inzicht en kennis in zes weken met zelfstudie en begeleiding op afstand.

Margriet

Ervaar hoe je stress naar succes kunt ombuigen en je weer van het leven kunt genieten

 • Ontdek hoe je meer tijd en energie krijgt voor je werk
 • Waardoor je makkelijker bereikt wat je wilt
 • En ook privé beter functioneert
 • Exclusief voor leidinggevenden en (young) professionals die op zoek zijn naar een praktische manier om hun eigen stress in effectief gedrag te veranderen

Hoe is het nu?

Ben jij op je werk enkel gefocust op het afkrijgen van je werk?
Groeit jouw to-do-lijst desondanks dagelijks met klussen die je ook nog moet doen?
Merk je dat wat je ook doet, je werk niet afkomt?

Veel ambitieuze, getalenteerde professionals zoals jij zijn dag in dag uit knoerthard aan het werk. Ze hebben nu eenmaal een drukke baan, waardoor er weinig tijd overblijft om leuke dingen te doen. Ze werken zichzelf een slag in de rondte aan projecten die hun energie opslurpen.

Ze doen er zelfs nog een schepje bovenop als ze gevraagd worden voor nieuwe opdrachten. Ook als ze achter de feiten aanlopen in hun dagelijkse werk en er nog minder energie overblijft voor hun privéleven. Laat staan dat ze tijd hebben om zich af te vragen wat ze zelf in hun leven willen. Het ontbreekt hun (soms) aan motivatie om naar het werk te gaan.

Met hard werken op zich is niets mis. Continu jezelf overvragen levert echter spanning op. In plaats van een keuze te maken voor wat energie en plezier geeft, leidt deze manier van werken tot een steeds korter lontje en uiteindelijk een burn-out. Maar let op: ook weinig motivatie voor je werk hebben, omdat je ondergewaardeerd wordt of omdat er te weinig van je gevraagd wordt, levert op geniepige wijze stress op. Dan ben je op weg naar een bore-out.

In beide gevallen merk je het in je lichaam door de spanning in je nek en schouders. Je merkt het in je nachtrust, omdat je steeds slechter slaapt. Het kan zelfs effect hebben op je libido. Als je niet uitkijkt, kom je in een neerwaartse spiraal terecht waarin je steeds meer stress ervaart en je je steeds slechter voelt. Zie dan de weg uit dat dal maar te vinden!

Zo ver laat je het toch niet komen?

Over dit soort spanning spreken we liever niet. We ervaren het vaak als normaal. Dit hoort toch bij de verantwoordelijkheid van de baan? Veel leidinggevenden, vakspecialisten en young professionals zitten daarom in hetzelfde schuitje. Net als jij rekken ze hun elastiekje alsmaar op, accepteren ze opdrachten die ze eigenlijk niet willen doen, ligt de focus op het afkrijgen van werk, werk en nog meer werk en verdwijnt de tijd en energie om te kiezen voor wat belangrijk is.

Misschien herken je dit bij jezelf:

 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel want je wilt en moet het goed doen
 • Omdat anderen hun afspraken niet nakomen loop jij alle gaten dicht
 • Je bent nooit klaar met werken – sporten en hobby’s schieten er al jaren bij in
 • Je krijgt steeds vaker allerlei vage klachten en kwaaltjes: paracetamol en af en toe wat mindfulness houden je nog enigszins op de been
 • Het liefst wil je een time-out om opnieuw te focussen op wat jij nu eigenlijk echt wilt

Een vraag aan jou

Als er een manier zou zijn om uit die neerwaartse spiraal te stappen en jezelf in 6 weken van stress naar succes te helpen, zou je daar dan van willen profiteren?

Doe de gratis introductietraining (video)

 

 • Ontdek hoe je meer bereikt met minder moeite
 • Door jezelf op een praktische manier eens goed onder de loep te nemen
 • En te kiezen voor wat jou energie en plezier geeft in je werk en in je privéleven
 • Zodat je zelf weer aan het roer staat van je eigen leven

 

Geert Lamerichs

“Mijn doel om aan het online programma ‘Van Stress Naar Succes Met Jezelf’ deel te nemen, was dat ik met meer rust naar mijn werk wilde gaan. Ik merkte dat ik vaak het idee had te weinig tijd te hebben, waardoor ik niet genoeg aandacht besteedde aan zaken buiten het werk om.

Mijn focus lag op het afkrijgen van mijn werk, terwijl ik van een hoop projecten helemaal geen energie kreeg. Ze zogen me leeg en met die lege batterij kwam ik niet bepaald vrolijk thuis. ’s Ochtends kwam ik met steeds meer moeite uit bed, omdat ik simpelweg geen zin in de dag had.
Door dit online programma ben ik assertiever op mijn werk geworden. Ik geef nu sneller aan wat ik moeilijk, vervelend of niet oké vind. Daarnaast ben ik ook kritisch gaan kijken naar de belasting die ik op mijn werk ervaar, maar ook in mijn privésfeer. Ik moest concluderen dat ik veel dingen deed die erg veel energie vroegen, terwijl ik er nauwelijks mee bereikte wat ik wilde.

Nu ik duidelijke prioriteiten in mijn activiteiten heb gesteld, kan ik met meer enthousiasme en toewijding bezig zijn met de zaken die ik wel leuk vind en heb ik meer tijd over voor mezelf. Ik ben rustiger op mijn werk en weet duidelijker waar ik naartoe wil. En als ik dan een keer stress heb, ben ik sneller in staat om tot de kern te komen, zodat ik de stresssituatie kan oplossen.

Mijn conclusie? Dit is een zeer goed programma waardoor je met een flinke dosis zelfdiscipline inderdaad in zes weken van stress naar succes gaat. De video’s zijn praktisch en concreet, de opdrachten helder en inspirerend, de online begeleiding snel en deskundig.

Margriet, dank je wel voor dit effectieve en efficiënte programma. Ik ben blij met wat ik voor mezelf bereikt heb en kan het programma ‘Van Stress Naar Succes Met Jezelf’ van harte aanbevelen.”

Geert Lamerichs

Junior Consultant, BDO

Stel je eens voor dat:

 • Je elastiekje niet meer oprekt, ongeacht de situatie
 • Je jezelf en anderen niet meer teleurstelt
 • Je je werk fluitend doet en klanten en collega’s allemaal met je meefluiten
 • Je elke dag tijd hebt voor een goed boek, een mooie film of een lekkere vrijpartij
 • Je het hele weekend vrij hebt om te klussen, lanterfanten of socializen
 • Je je fit en vitaal voelt, vanwege je gezonde gewoontes
 • Je grip hebt op je emoties, waardoor je nuchter en gefocust blijft
 • Je goed voor jezelf zorgt en daarmee anderen kunt inspireren
 • Je barst van de energie, omdat je doet wat je leuk vindt
 • Je assertief bent en dan ook nog lief gevonden wordt

Dat kun je als je effectief stress omzet in succes. Word de versie van jezelf die je vrolijk in de spiegel aankijkt en die nog steeds blij naar je kijkt als je naar bed gaat. Dat zou toch geweldig zijn?

Ontdek waar je nu staat

Van stress naar succes gaan is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je wist aan welke knoppen je moest draaien of wie je om antwoord moest vragen, dan had je dat al gedaan. Het komt er dus op neer dat je helemaal niet goed weet waar je moet beginnen of hoe je het zou moeten aanpakken. Maar dat je ervan af wilt, is logisch. Liefst op een praktische manier. Simpel en snel.

De grote vraag is waar je nu staat en waar ik je antwoorden kan bieden. Ben jij gemotiveerd om aan de slag te gaan met jezelf?

Doe dan nu eerst de gratis introductietraining (video).

Mari Blanken

“Aangezien ik verschillende soorten dienstverlening aanbood, kreeg ik het maar niet voor elkaar om me te specialiseren. Ik wilde me namelijk volledig richten op wat ik het liefste doe, en dat is resultaatgerichte video marketing.

Het was dus tijd om het roer om te gooien. Te beginnen met focussen op wat ik wilde doen en daar vertrouwen in krijgen. Daarom heb ik een community met gelijkgestemden opgezocht en mijn vakkennis bijgespijkerd door een opleiding te volgen. Toen ik tijdens die ontwikkelingsreis ook Margriet tegenkwam, nodigde ze me uit om dit online programma te volgen.

Door de praktische opdrachten en oefeningen uit het programma, heb ik mezelf beter leren kennen. Ik weet nu beter wat ik belangrijk vind en vooral, dat ik geen excuses hoef te maken wanneer ik bepaalde dingen niet wil doen. Nee is ook een antwoord. Ik ben rustiger, maak me minder druk over dingen die ik toch niet kan veranderen en heb meer tijd voor dingen waar ik energie van krijg en die ik leuk vind.”

Mari Blanken

Ondernemer LeMore Media

Voor wie is de online training? (en voor wie niet)

Het online programma ‘Van Stress Naar Succes Met Jezelf’ is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden en ambitieuze (young) professionals die gemotiveerd zijn te leren én bereid zijn daarbij zichzelf tegen te komen.

Wil je resultaat boeken door:

 • Tijd en energie voor je te laten werken?
 • Door praktische opdrachten en oefeningen te doen die je direct kunt toepassen?
 • Zodat jij focust op wat belangrijk is in je werk en daardoor beter presteert?
 • En óók prioriteit kunt geven aan een privéleven?

Zorg er dan voor dat je zelf weer aan de knoppen komt te zitten in jouw leven. Met zelfdiscipline, zelfstudie en online begeleiding van Margriet, ontdek je in 6 modules hoe je ontspannen kunt werken en leven, zodat je weer goed in je vel zit en meer van jezelf geniet. De oefeningen zijn zo ingericht dat je met één tot twee uur per week resultaat kunt boeken.

Maar…

Verwacht niet dat het een quick fix is door een paar aanpassingen in je gedrag te doen. Je moet écht met jezelf aan de slag en sommige opdrachten zullen confronterend voor je zijn.

Daarom is het belangrijk dat je in staat bent reflectief naar jezelf te kijken. Alleen als je goed gemotiveerd bent, voer je de opdrachten en oefeningen ook daadwerkelijk uit en kun je vastberaden de benodigde gedragsverandering doorvoeren in jouw leven. Met als resultaat dat je dan zelf weer aan het roer staat.

Ben je bereid om jezelf bij de kladden te vatten? Dan is deze praktische en concrete online training een absolute aanrader.

Klik op de knop hieronder voor alle kenmerken van deze online training en om direct te kunnen starten.

Uitgekiend stappenplan

Het online programma ‘Van Stress Naar Succes Met Jezelf’ is opgebouwd in 6 modules.

 1. Wat is stress en hoe voorkom je het?
 2. Jouw stressvolle situaties en gewoontes
 3. RET jezelf, een ander doet het niet
 4. Hoe je goed voor jezelf zorgt
 5. Hoe je tijd voor je laat werken
 6. Hoe assertiever, hoe liever

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, bevat elke module video’s, artikelen, werkbladen en opdrachten. En tijdens de online Q&A-sessies met Margriet is bovendien voldoende ruimte voor al je vragen.

Wil je, voor je besluit, eerst een gratis proefles? Klik dan op de knop hieronder.

Mark Pijlman

“Mijn leven en loopbaan zijn de laatste jaren erg dynamisch geweest. Ik heb een hectisch leven waarin familie, privéleven en steeds wisselende werkgevers een en ander vragen en waardoor ik vaak op het moment zelf niet goed kon reageren.

De duur van projecten en banen waren vaak van kortere duur. Ik werkte op verschillende plaatsen en had onvoldoende tijd voor een goed privéleven.

Hierdoor lukte het mij niet om te bereiken wat ik wil: “bezig zijn met leuke dingen die bij mij passen en die bijdragen aan het resultaat van de omgeving”.

Heel vaak voelde ik mij dienend ten opzichte van de situatie in plaats van leidend in de situatie. Ik wist niet goed hoe ik dat kon veranderen. Deze onwetendheid zorgde dat ik niet optimaal mijn bijdrage leverde. Ik had een voortdurende wens ook anders gewaardeerd te worden door anderen.

Ik was bezig mij te verdiepen in hoe dingen werken en kwam toen ‘Van Stress Naar Succes Met Jezelf’ tegen.

Door het programma te volgen ben ik bewust geworden hoe ik veerkrachtiger kan zijn in mijn dagelijks handelen en ik ben meer bewust hoe ik een gezonde balans houd. Ook ben ik begonnen met het beter doorgronden van de (on)uitgesproken verwachtingen in communicatie en handelen van anderen. Ik heb daarvoor tools in handen gekregen.

Ik ben nu aan het kijken naar nieuwe loopbaanmogelijkheden. Ik heb een beter beeld gekregen waar ik optimaal in kan bijdragen. Dit gebruik ik om nieuwe kansen beter in te schatten.

Een dank aan Margriet voor het opstellen van een begrijpelijk programma dat de deelnemer scherp houdt. Dit programma is een aanrader voor eenieder die niet bang is om (her)nieuw(d)e inzichten te krijgen en wil investeren in zichzelf.”

Mark Pijlman

Information Manager, Pijlman Adviesdiensten

Wie is Margriet Taams?

Hou je van een gestructureerde aanpak die snel tot goede resultaten leidt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Speciaal voor gedreven mensen zoals jij heb ik dit online programma ontwikkeld.

Je komt zelf aan het roer te zitten van jouw ontwikkeling, omdat ik veranderingen bij de kern aanpak. Door mijn klare taal en heldere feedback, zorg ik ervoor dat je in beweging komt en je jouw denken, durven en doen zelf ter discussie stelt. Het doel: bereiken wat je écht wil. Zowel met jezelf als met je omgeving, in je werk en thuis, voor de korte en lange termijn.

In de afgelopen decennia heb ik al duizenden directeuren, managers en (young) professionals kunnen helpen. Treed jij in hun voetsporen? Ben jij er klaar voor in beweging te komen? Dit is het juiste moment om effectief aan de slag te gaan met jezelf!

Margriet Taams Stress leren hanteren

Help jezelf nu van stress naar succes. Maak je leven en je werk leuker. Vind de knoppen in jezelf en wordt relaxter. Over 6 weken ben je blij dat je nu hebt doorgepakt.

De keuze is aan jou.

Sarah Zheng

“Bij het horen van jouw verhaal op een bijeenkomst over ‘Carrière zonder stress’ viel het kwartje. Opeens realiseerde ik me dat ik in die periode slecht in mijn vel zat door iets wat jij kraakhelder beschreef. Op dat moment wist ik dat ik iets aan mezelf moest doen.

Ik had een baan waarin ik me niet gewaardeerd, niet gerespecteerd en niet gezien voelde. Wat ik echter wel voor de lange termijn wilde, was me nog niet duidelijk. Daarnaast moest ik uit mijn emotionele sleur komen. Ik was snel geïrriteerd, had weinig tot geen motivatie om naar mijn werk te gaan en gebruikte mijn tijd zoveel mogelijk om op andere banen te solliciteren.

Samenvattend had ik geen last van te veel druk in mijn carrière, maar juist van te weinig. Dat ik daarmee op een bore-out afstevende wist ik niet, maar dat ik het niet zover wilde laten komen wist ik wel. Dus besloot ik om met jou dieper te graven hoe ik in deze situatie verzeild was geraakt en wat ik te doen had om mijn loopbaan wel naar mijn zin vorm te geven.

Het online programma ‘Van Stress Naar Succes Met Jezelf’ bood me de handvatten om terug omhoog te klimmen. Met grote, positieve gevolgen.

Ik heb een nieuwe baan gevonden zonder de veroorzakers van negativiteit in mijn vorige werk (grote, oude organisatie, administratieve taken en weinig uitdaging). Dit heeft op korte termijn voor directe verlichting gezorgd: veel minder spanning, veel nieuws leren, meer persoonlijke ontwikkeling en de geest weer positief prikkelen en activeren. Daarnaast heb ik een duidelijker beeld van wat ik op de lange termijn wil doen.

Wat me in het programma enorm geholpen heeft, is dat ik steeds werd gestimuleerd om alle mogelijke veroorzakers van stress en spanningen heel expliciet te maken. Dit zorgde voor inzicht in waar mijn energie naar ‘weglekte’, terwijl ik die eigenlijk in andere zaken wilde steken.

De praktische oefeningen hebben mij geholpen om gerichter te zoeken naar wat voor een baan ik wil en dat ik daar best kieskeuriger in mag zijn, gegeven wat ik te bieden heb.

Al met al zit ik nu stukken beter in mijn vel, ben ik opgewekter, durf ik weer mezelf te zijn en bouwt mijn zelfvertrouwen zich weer op naar het niveau van voor deze hele situatie.

Wie over discipline beschikt en het fijn vindt om zichzelf onafhankelijk van tijd en plaats te ontwikkelen, kan ik dit online programma zeer aanbevelen.”

Sarah Ying Zheng

Data scientist, Perseuss

Om je laatste twijfels weg te nemen doe ik je een voorstel:

Bekijk eerst mijn proefles (de gratis videotraining) en maak daarna je keuze.