“Hoe je optimaal presteert in je werk en maximaal geniet van je leven – zonder jezelf over de kop te werken.”

In deze interactieve workshop ‘Weg Stress, Welkom Succes’ ontdek je hoe je rust en ruimte voor jezelf creëert in jouw continue waan van de dag, waardoor je in minimale tijd maximaal presteert met optimale relaties.

Na deze workshop kun je direct aan de slag om de stress uit jouw leven te bannen en passie, energie en plezier te verwelkomen. Speciaal voor directeuren, managers en ondernemende professionals die zichzelf een slag in de rondte werken en daardoor veel te weinig genieten.

Margriet Taams

Ontdek wat je zelf kunt doen om productief te werken en ontspannen te leven

 • Maak kennis met je eigen krachtbronnen
 • Waardoor je jouw doelen slimmer en sneller behaalt
 • Vanuit focus, overzicht en structuur
 • Met productieve en relaxte relaties op je werk
 • Tijd en energie voor je hobby’s
 • En een sprankelend privéleven

Geef jezelf de inzichten en handvatten om nee te zeggen tegen stress en ja te zeggen tegen jezelf. Je werk en privéleven knappen er enorm van op, je lichaam en geest ook. Op naar de beste versie van jezelf!

Katarina Hartgers
Zo licht als een veertje!

“In een coach of trainer zoek ik altijd iemand die ervaringsdeskundig is in hetgeen hij/zij mij leert. Zo zet ik mijn kwaliteitsstandaard. Bij het sporten vind ik het belangrijk dat ik word gemotiveerd om alles te geven en dat ik me na een workout een beetje moe, voldaan en energiek voel. Deze workshop had hetzelfde effect.

Margriet put uit jarenlange ervaring en dat merk je. Ze is zelf een open boek en dat maakt de communicatie zo heerlijk helder en vertrouwd. En je voelt je veilig genoeg om zaken met haar te delen. Deze eigenschap maakt dat ze in staat is om organisaties, teams en individuen te helpen met effectief functioneren.

Aanvankelijk schreef ik mij in voor de workshop omdat ik Margriet in actie wilde zien, ik wilde haar begrijpen en begrijpen wat haar workshops en teamtrajecten inhouden zodat ik haar beter in mijn netwerk kan aanbevelen.

Al gauw bleek dat het voor mij ook heel interessant was. Ook al ervaar ik geen stress in mijn werk (lees: bedrijf) was het toch heel goed om te kijken wat mogelijk in de toekomst goede of foute stress kan gaan opleveren. Denk aan opschalen van mijn bedrijf. En hoe je omgaat met tijdrovende klanten die mij inhuren en dan vervolgens vertellen hoe ik mijn werk moet doen. Margriet gaf me hier heel eenvoudige en praktische oplossingen voor die ik meteen ben gaan toepassen.”

Katarina Hartgers
Social Media Strateeg en LinkedIn trainer

Je werk slokt je op

Hoeveel uren staan er vandaag op de teller? En hoeveel waren het de afgelopen week? En de maand daarvoor?

Misschien weet je het niet eens meer precies. Het zijn er zo veel. En al zo lang. Je werk slokt je helemaal op. Elk moment ben je ermee bezig. Of het goed gaat. Of je klanten krijgen wat ze nodig hebben. Of je collega’s tevreden zijn.

Iedereen wil je het naar de zin maken, zodat er over jou geen onvertogen woord geslaakt kan worden. Jij hebt je zaken op orde, jij behaalt je doelen en jouw resultaten zijn wél om over naar huis te schrijven.

De prijs is hoog

Voor dag en dauw zit je in de auto om de files voor te zijn. Je doet het licht aan op kantoor en na de files doe je het ook weer uit. Je reistijd gebruik je om alle gemiste gesprekken terug te bellen.

Thuis warm je je eten op dat je gezin anderhalf uur eerder gezellig samen heeft genuttigd. Tussen het kauwen door check je de tijdlijnen van je sociale media en met de laatste hap nog tussen je kiezen klap je je laptop open om je vergaderingen voor de volgende dag voor te bereiden.

De nacht is begonnen als je stilletjes in bed stapt bij je slapende partner. Morgen koop je een mooi boeket bloemen om jouw afwezigheid te compenseren – en een doos bonbons mag er ook wel bij. Maar eerst die hoofdpijndossiers van tafel… piep piep piep daar is de wekker.

Het knaagt aan je

Je weet dat je niet goed bezig bent. De wallen onder je ogen worden steeds groter, je lijf voelt gespannen aan en je lontje wordt steeds korter. Je bent 24/7 met je werk bezig en je komt aan niets anders meer toe. De spaarzame momenten die je thuis bent, ben je te moe om leuke dingen te doen met vrienden, familie en gezin. Ook voor sporten en hobby’s heb je nauwelijks puf. Het is niet hoe je het wílt, maar het is wel hoe het ís.

Schrale troost: Veel directeuren, managers en ondernemende professionals zoals jij zitten in hetzelfde schuitje. Ze voelen zich voor alles en iedereen verantwoordelijk, waardoor ze zichzelf letterlijk en figuurlijk uitputten in hun werk.

Ze verstoken hun tijd en energie aan alsmaar harder werken, waarmee ze zichzelf steeds meer vermoeien. Daardoor kost het steeds meer moeite om zaken voor elkaar te krijgen en lopen relaties steeds stroever. Dat geeft weer alle aanleiding om te tobben en te stressen over resultaten, kwaliteit en voortgang en zo wordt het van kwaad tot erger.

Vicieuze cirkel

Het gaat niet zoals het moet, het moet beter en dus moet jij weer aan de bak. En zo blijf je rondcirkelen in de negatieve spiraal van druk, drukker, drukst en moe, moeër, moest.

Totdat je lichaam of geest je vanzelf een halt toeroepen, omdat het alle stress niet meer verwerken kan. Of je omgeving trekt aan de bel: door een gezellige levenspartner te zoeken, een betrouwbare sportmaat op jouw plek in het team te zetten of jou niet meer uit te nodigen voor feesten en partijen.

Mareann van Draanen
Wow, wat een impact in slechts 2 uur!

“Alleen al de aanloop naar de workshop is energie- en richtinggevend. Margriet heeft zó’n duidelijke focus op effectieve houding en gedrag, dat je eigenlijk niet anders kunt dan meegaan daarin. Margriet combineert die focus met een goed inlevingsvermogen. En met – belangrijk – een gericht zijn op haar klant (ik in dit geval). Vanuit die kwaliteiten geeft ze op een prettige manier kader om naar je eigen stress en succes te kijken en daar lering uit te trekken.

Met de vooraf gestelde vragen (en mijn antwoorden) in de stress-scan ging ik de workshop in. De methodiek is goed onderbouwd en solide. Margriet wéét waar ze het over heeft. Dat geeft vertrouwen. Met meer inzicht en richting kwam ik de workshop uit. Inspiratie, energie, een gevoel van zelfvertrouwen…

Een absolute aanrader als je relaxed wilt uitblinken!”

Mareann van Draanen
Assessment Psycholoog | sr. Adviseur Talentontwikkeling | Transpersoonlijk counsellor

Breek uit je patroon

Hoe zou het voor je zijn als je hard, harder, hardst en moe, moeër, moest zou kunnen inwisselen voor productief werken en ontspannen leven? Zonder overuren? Zou je daar voor in zijn? Dan is deze workshop geknipt voor jou.

Doe mee met de workshop en ontdek:

 • 15 tobbers waarmee jij jouw succes saboteert – zelfs met één tobber kun je jezelf al de das omdoen
 • 7 succesdoelen die jou helpen om met minder moeite meer gedaan te krijgen – zonder iets of iemand tekort te doen
 • 10 resultaten die je bereikt door te kiezen voor de beste versie van jezelf – en waarmee ook je omgeving tot groei en bloei komt
 • Hoe je van denken naar doen komt en maximaal presteren in minimale tijd met optimale relaties werkelijkheid maakt – je maakt een succesplan waarmee je direct gefocust aan de slag kunt

Klik op de knop hieronder en kies jouw voorkeursdatum en tijd om aan de workshop deel te nemen.

Petra van Bohemen
Gedrag verander je door inzicht

Als (zelfstandig) ondernemer denk ik altijd na over mijn kansen en mogelijkheden en hoe ik mezelf kan verbeteren. Dus toen Margriet deze online workshop introduceerde, was ik meteen geïnteresseerd. Ik heb haar leren kennen als een enorm gedreven persoon die weet waarover ze het heeft. Deze workshop zou de perfecte gelegenheid zijn om haar energie en methodiek persoonlijk te ervaren en aan mijzelf te werken.

Doordat me van tevoren via de stress-scan was gevraagd na te denken over ‘tobbers en toppers’, doelen en een actieplan, wist ik wat me tijdens de workshop te wachten stond. En die zat bovendien vol energie. Dat kwam door Margriets enthousiasme, maar ook door de interactie met de andere deelnemers omdat je je eigen issues met elkaar kunt delen in een informele en ontspannen setting.

Dat is fijn, herkenbaar en heel leerzaam en heeft me opnieuw bewustgemaakt van mijn eigen gedrag en de invloed die ik daarop heb. Margriets modellen en stellingen zijn duidelijk, motiveren en maken zaken super concreet. Dat aangevuld met haar rake uitspraken maakte de workshop een feestje dat me nieuwe inzichten heeft gegeven om spanning en druk te voorkomen of makkelijker hanteerbaar te maken.”

Petra van Bohemen
Eigenaar van Brandinc. | Tekst- en communicatiebureau

Stel je eens voor dat:

 • Je elastiekje niet meer oprekt, ongeacht de situatie
 • Je jezelf en anderen niet meer teleurstelt
 • Je je werk fluitend doet en klanten en collega’s allemaal met je meefluiten
 • Je elke dag tijd hebt voor een goed boek, een mooie film of een lekkere vrijpartij
 • Je het hele weekend vrij hebt om te klussen, lanterfanten of socializen
 • Je je fit en vitaal voelt, vanwege je gezonde gewoontes
 • Je grip hebt op je emoties, waardoor je nuchter en gefocust blijft
 • Je goed voor jezelf zorgt en daarmee anderen kunt inspireren
 • Je barst van de energie, omdat je doet wat je leuk vindt
 • Je assertief bent en dan ook nog gewaardeerd wordt

Dat kun je als je effectief stress omzet in succes. Word de versie van jezelf die je vrolijk in de spiegel aankijkt als je opstaat en die nog steeds blij naar je kijkt als je naar bed gaat. Dat zou toch geweldig zijn?

Jij staat centraal

In deze interactieve workshop sta jij centraal. In slechts twee uur krijg jij alle inzichten en handvatten om spanning en druk hanteerbaar te maken, waardoor je jezelf de rust en ruimte geeft waar je nu nog naar verlangt.

Een goed begin is het halve werk

Na je aanmelding krijg je van mij een waardevolle stress-scan toegestuurd waarmee je vandaag al de eerste stap kunt zetten. Deze online bonus (ter waarde van 97 euro excl. btw) geeft je direct nieuwe inzichten naar meer rust, ruimte en energie; zeer effectief dus.

Een interactief vervolg geeft vleugels

Tijdens de online workshop gaan we interactief aan de slag, afwisselend theorie en praktijk. Je neemt jouw grootste tobbers en toppers onder de loep. Daarna formuleer je jouw zeven doelen voor succes. En leer je tien manieren om effectiever te functioneren. De regie ligt bij jou, want ik geef je graag het heft zelf in handen.

Een succesplan als kers op de taart

Aan het eind van de workshop beschik je over een concreet succesplan om uit jouw waan van de dag te stappen en jouw leven en werk te leiden op jouw eigen manier: effectief en efficiënt in je werk, vrolijk en ontspannen thuis, fris en fruitig in je hobby’s. Ook grossier je dan in handvatten en tips om je werk en leven vorm te geven zoals jij dat wilt. Weg stress en welkom succes ligt daarmee binnen handbereik.

Kees van Oosterhout
Ik weet nu dat ik goed voor mezelf zorg

“De voorbereiding met de stress-scan zette me direct in de reflectiemodus en de workshop daarna bleek een feest van herkenning. Afgaande op de reacties van de mensen met wie ik in de break-out room zat, delen zij die mening.

Margriet en ik kennen elkaar al meer dan vijfentwintig jaar en kijkend naar de workshop en presentatie die zij vandaag verzorgde, zie ik een krachtige, zelfzekere, vertrouwenwekkende en kordate vrouw die volledig bij zichzelf is, in haar kracht staat en durft te confronteren; duidelijk, stellig en met respect voor de mens. Ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van haar netwerk en dat zij de dingen doet zoals zij die doet.

Mijn belangrijkste drijfveren om deel te nemen aan deze workshop zijn mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid. Toen ik met de vragenlijst begon, was ik benieuwd naar hoe ik mijn stressniveau moet duiden. Ik heb druk nodig om te excelleren en ervaar gezonde stress als een belangrijke aanjager om dingen voor elkaar te krijgen. Ik kom er naar aanleiding van je workshop achter dat ik mijn stress als positief mag ervaren en dat ik blijkbaar niet doorsla. Daar voel ik me trouwens ook mentaal en fysiek te goed voor, maar je weet maar nooit.

Bij mijn deelname aan de workshop ervoer ik bij mijzelf wat afstand, iets wat ik wijt aan het feit dat het een videoconferentie betrof. Ik ben ervan overtuigd dat de impact van een live workshop groter is waarmee ik niet wil zeggen dat die nu klein was! Integendeel. Aan mijn stresssituatie is niets veranderd en uit het voorgaande kun je opmaken dat dat gelukkig ook niet echt nodig is.

Evaluerend zie ik dat Margriets instrumenten en gehanteerde modellen laagdrempelig en doeltreffend zijn en naar ik stellig verwacht ook op lange termijn hun effect zullen behouden. Wat bij mij en de deelnemers die ik sprak beklijft, is dat Margriet kristalheldere spiegels voorhoudt, er geen doekjes om windt, ze volstrekt transparant is en eigen kwetsbaarheid laat zien. Daarmee bereikt ze gelijkwaardigheid.

Zou ik om wat voor reden dan ook in de problemen komen, dan weet ik FFT te vinden. Voor wie dit aangaat. Ik kan Margriet en haar dienstverlening van harte aanbevelen. Haar betrokkenheid en inzet blijft niet zonder resultaat!”

Kees van Oosterhout
Directeur, Centrum voor Waardering van Capabiliteit

Een investering die direct rendeert

 • Hoeveel tijd en energie verspil je nu?
 • Hoeveel geld en plezier kost je dat?
 • En welke doelen en resultaten behaal je daardoor niet?

Deze workshop helpt je te kiezen voor wat je lief is en wat je goed kunt, zodat je én productief werkt én ontspannen leeft. Het kost je maar twee uur van je tijd om voortaan dagelijks werkuren te besparen, die je vrij kunt besteden aan wie of wat je maar wilt. Klinkt heerlijk toch?

Jouw investering is slechts 297 euro excl. btw. De online stress-scan (losse verkoopwaarde 97 euro excl. btw) ontvang je als gratis bonus.

Schrijf je nu meteen in!

Michael Nouris
Deze workshop werkt direct ontspannend

“Ik run een jong beveiligingsbedrijf waarbij ik het hoogste van mezelf eis om de klant tevreden te stellen. Doordat wij een breed beveiligingsbedrijf zijn pakken we veel dingen op. Dit maakt ons enerzijds flexibel, maar betekent anderzijds dat er veel te regelen en organiseren is. Daarnaast zijn we 24/7 beschikbaar en staan we dus dag en nacht paraat.

Ik ben altijd gemotiveerd om nieuwe dingen te leren en mezelf te ontwikkelen. Dit vind ik belangrijk voor mijn persoonlijke groei, maar ook om mijn bedrijf en medewerkers te laten groeien. Deze workshop beloofde mij eyeopeners en handvatten om zonder stress te ondernemen. Die heb ik gekregen, en hoe!

Margriets enthousiasme steekt iedereen aan om eerlijk naar zichzelf te kijken en open met elkaar in gesprek te gaan. Daardoor ontstond er snel een veilige en vertrouwelijke band om praktijkervaringen uit te wisselen en elkaar van antistresstips te voorzien. Iedereen bleek in een soortgelijk ‘schuitje’ te zitten, waarin we onszelf met allerlei improductieve gedachten en gedragingen tot druk en spanning aandoen. Terwijl beide eenvoudig te voorkomen zijn door in het moment effectief te denken, durven en doen. Als ik het druk heb ga ik de voorbeelden zeker toepassen, maar vooral als ik me druk maak.

Ik vond het geweldig om deze workshop te volgen en beveel hem van harte aan. Margriets persoonlijke aanpak werkt direct ontspannend als je stress de baas wilt zijn. Wie zonder stress vooruit wil krijgt met deze workshop alle inzichten en handvatten.”

Michael Nouris
Eigenaar Nouris Security

Nog wat praktische informatie

De workshop duurt 2 uur en kun je vanaf jouw favoriete werkplek volgen. Je hoeft nergens naartoe, alleen op het juiste moment op een linkje te klikken. Zo simpel kan en mag het zijn om jouw eerste stap naar een productief en ontspannen leven te zetten. Want alleen door deze stap te zetten, kan er een tweede en volgende stap volgen. Stappen naar werk dat jouw leven dient – in plaats van andersom: dat jouw leven dienend is aan je werk.

Over Margriet Taams en FFT

Mijn naam is Margriet Taams – topcoach en executive trainer sinds 1997. Met mijn frisse blik en heldere manier van communiceren ben ik een verkwikkende coach en trainer. Vrijblijvendheid staat niet in mijn woordenboek. Ik ga voor kwaliteit, stuur op resultaat en houd niet van excuses. Als iets niet bevalt, verwacht ik actie: resultaten en helderheid bereik je door te doen, niet door te denken.

Met mijn eigen bedrijf FFT (1997) verander ik tobben in toppen en stress in succes. Dit doe ik met passie, energie en plezier en door continu te focussen op effectieve houding en gedrag. Werken met mij geeft overzicht, structuur en rust en leidt tot vitaliteit, productiviteit en topservice.

De afgelopen decennia heb ik duizenden directeuren, managers en ondernemende professionals uit honderden organisaties geholpen om effectief, efficiënt en energiek te functioneren. Treed jij in hun voetsporen? Dit is het juiste moment om jouw eerste stap goed en stevig te zetten!

Ja, ik wil effectief, efficiënt en energiek functioneren

Margriet Taams

Melvin Hardey
Ik weet nu precies wat ik te doen heb

“Ik had behoefte aan groei, maar wist niet precies ‘wat’ of ‘hoe’. Om eens goed naar mezelf te kijken én mijn zakelijke en persoonlijke balans op te maken, besloot ik deel te nemen aan deze workshop.

Mijn conclusies? Margriet is een ware professional. Door het stellen van goede vragen en zeer goed te luisteren weet zij zeer snel de vinger op de zere plek te leggen. Ze doet alles op een prettige en fijne manier. Maar ze windt er zeker geen doekjes om!

Het resultaat mag er zijn: In twee uur heb ik leren kiezen voor mezelf en ga ik investeren in waar ik met hart en ziel in geloof. Met Margriet aan mijn zijde gaat dat vast en zeker lukken.”

Melvin Hardey
Directeur, Quebit

Start nu met jouw succes

Maak je leven leuker en je werk relaxter. Gun jezelf deze workshop en geef jezelf de inzichten en handvatten om jouw meest frisse en fruitige zelf te zijn met maximale prestaties in minimale tijd en optimale relaties.

Meld je nu aan.

Natalie Serluï
Direct toepasbaar, doelgericht en professioneel

“Bij Margriet weet je precies waar je aan begint, hoe het proces gaat verlopen en welk doel je kunt bereiken. Alle informatievoorziening zowel on- als offline is ontzettend goed ingeregeld.

In twee uur heb ik behoorlijk wat geleerd. Zo heb ik me nooit gerealiseerd dat ik weleens in de ‘je’ vorm spreek als ik iets over mezelf vertel, waardoor ik mezelf eigenlijk buiten mezelf plaats. Ja, over wie gaat het dan eigenlijk wat ik vertel? En sta ik dan wel achter wat ik zeg? Grappig om dat te ontdekken, maar ook confronterend en leerzaam!

Verder ben ik veel bewuster bezig met tijd voor mezelf in te plannen en voel ik me niet meer schuldig als ik tijd neem voor bijvoorbeeld sporten.

Als ik deze doorbraak al na een workshop van twee uur voor mezelf heb gemaakt, kan ik me heel goed voorstellen dat Margriet levens verandert als je langer met haar aan de slag gaat.”

Natalie Serluï
Ondernemer, NSRL

Weg met jouw stress

Je kent de prijs die je nu betaalt, je weet welke offers je nu brengt. En je weet ook dat deze situatie niet vanzelf ten goede keert. Dan was dat immers allang gebeurd, want aan jouw motivatie, inzet en volhardendheid om te presteren ligt het echt niet.

Juist omdat het allemaal wel een tandje minder mag, nodig ik je van harte uit om jezelf deze workshop écht te gunnen. Als een cadeau om contact te maken met jezelf en te voelen hoe het met je gaat, wat je wilt en wat je nodig hebt.

Hoeveel passie, energie en plezier zou je kunnen winnen door twee uur doel- en resultaatgericht met jezelf aan de slag te gaan, zodat je jezelf niet meer over de kop werkt? Ik weet zeker dat deze winst een veelvoud van jouw tijd en investering in deze workshop is.

Deze organisaties en bedrijven gingen je voor:

Brandinc
Claassen Moolenbeek & partners
Centrum voor waardering van capabiliteit
Katarina Hartgers
Nouris security
NSRL
Patricia Herni events & support
Quebit
Santhee
SRA
Wiesner Hager