Met veel plezier stel ik je voor aan het team van Peter Scheeren, Hoofd Basisdiensten van de directie ITS van Universiteit Utrecht.

Want dit team verdient het om in het zonnetje te worden gezet! Net als Peter dat verdient. Want samen hebben zij er voor gezorgd dat zij in één jaar tijd de ‘volwassen en toekomstbestendige versie 2.0’ zijn geworden, die hun klanten en collega’s van ze verwachten: innovatief, klantgericht, betrouwbaar en professioneel.

Wat ik hierin vooral alle lof waard vind, is dat Peter en zijn medewerkers in één groep met, van en aan elkaar hebben willen leren. Dat ieder open stond voor feedback van zijn collega, ongeacht het team waarin hij werkt en ongeacht functie, rol of positie. En dat ook iedereen feedback aan elkaar durfde te geven, ongeacht hiërarchie, kennis, kunde of ervaring.

Door open en eerlijk met elkaar te leren communiceren, creëerde dit team veiligheid en vertrouwen. Alle ‘ikken’ bleken er te mogen zijn en in de nieuwe ‘wij’ voelde iedereen zich al snel veel meer thuis dan in de solofuncties en losse eilandjes van voorheen. Want wat alleen niet lukte, slaagde samen wel. En het onmogelijke blijkt met elkaar haalbaar.

Over zijn ervaringen met ‘BD20.0 voor UU’ schreef Peter mij een brief. Hoe we samen tot het jaarprogramma ‘BD2.0 voor UU’ zijn gekomen en welke stappen we naar boven, beneden en opzij hebben gezet voor draagvlak, bereidheid en commitment. Welke tobbers en toppers we onderweg tegen zijn gekomen en hoe we daarmee om zijn gegaan. En over zijn gepaste trots over de resultaten, die hij met zichzelf en zijn team heeft bereikt.

20160307 foto2 voor blog

Ik wens je veel leesplezier met Peters brief en ben benieuwd of jouw team ook zo in het zonnetje staat als dat van Peter. Laat je me dat weten in een reactie op deze blog? Een blije, trotse foto zou helemaal leuk zijn!

PS Wil je over meer zon voor jouw team met me in gesprek? Ik heb deze week plek gemaakt in mijn agenda voor vier gesprekken van een half uur. Jij kunt van één van deze plekken profiteren, door nu mijn gratis tob ik of top ik scan volledig in te vullen en jouw hulpvraag aan mij te formuleren. In ons gesprek ontvang je dan minstens één topstrategie voor jou en jouw team cadeau.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Send this to a friend