Van tobben naar toppen in de publieke dienstverlening!

MAAK JIJ HET VERSCHIL?

Met veel plezier schrijf ik dit eerste TOP-blog. Voor als jij wil stoppen met tobben en wil starten met toppen, met jezelf, je team en je organisatie. Waardoor jij op tijd de kwaliteit kunt leveren, die er van je wordt verwacht: volledig, juist en betrouwbaar voor burger en maatschappij. Want dat is immers jouw werk: het dienen van de publieke zaak.

Ben jij een tobber? Veel directeuren en managers in de publieke dienstverlening tobben meer dan dat ze toppen. Hun dagelijks werk bestaat uit vergaderen en rapporteren, bezuinigen en inkrimpen en medewerkers controleren op het tijdig oplossen van achterstanden, klachten en problemen.

De werkdruk is hoog, de sfeer gespannen en roddel en achterklap vieren hoogtij. Van hogerhand wordt met argusogen naar de resultaten gekeken en angst om fouten te maken of de kop boven het maaiveld uit te steken regeren. 'Voor jou 10 anderen' is aan de orde van de dag en de zorg voor behoud van eigen werk en inkomen staan individueel en gezamenlijk toppen in de weg.

Hoe frustrerend! En wat een verspilling van individuele talenten en maatschappelijk kapitaal. Hiervoor is de publieke sector toch niet in het leven geroepen? En hiermee is de BV Nederland toch niet gediend? Met dit getob worden grotere werkgelegenheid, beter onderwijs, schone straten, minder uitkeringsgerechtigden of betaalbare gezondheidszorg vast niet op de meest effectieve en efficiënte manier bereikt.

Wat zonde! Want het kan anders! Met toppen. Met jezelf, je team en je omgeving. Op jouw geheel eigen manier, waarin jij kwijt kan wie jij bent en waarvoor jij gaat en staat. Met ruimte voor de ander om ook te zijn wie hij is en daarin het verschil te maken.

Samen leren dus: van elkaar, aan elkaar en met elkaar. Vanuit vertrouwen, gelijkwaardigheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid. Met passie, energie en plezier. Samenwerken dus omdat het vernieuwend en leuk is en niet omdat het zo moet, hoort of door iemand anders bedacht is.

Wil jij leren toppen? Teams van tobben naar toppen brengen is mijn specialiteit! Vele honderden individuen, teams en organisaties ervaren sinds 1997 meer succes en minder stress. Minder verzuim, hogere productiviteit, betere kwaliteit en continuïteit zonder tijd-, geld- of energieverspilling zijn hun dagelijkse praktijk geworden dankzij FFT.

Goed nieuws! Jouw houding en gedrag maken het verschil! Jouw succes en dat van jouw team liggen in één hand: de jouwe. Sterker nog: jouw mindset is bepalend voor 90% van de resultaten die jij bereikt. Dus ook met jouw team.

Of vind je dit nieuws slecht? Want ook de stress, die jij en je medewerkers ervaren, liggen met deze feiten in jouw hand. Ook hierin maak jij met jouw manier van denken, durven en doen het verschil.

Hoe meer je tobt, des te meer je toppen kunt. Jouw dalen zijn immers dieper en je verliezen groter. Je kunt dus veel winnen in resultaten, financiën, gezondheid, relaties en toekomstperspectief. Voor jezelf, je team en de maatschappij. Juist daarom heb jij toch voor jouw werk gekozen?

Hoe minder je topt, des te minder nut en waarde je hebt. Voor klanten, collega's, gezin, vrienden en familie, maar ook niet voor jezelf. Je verspilt je kwaliteiten en talenten en drinkt uiteindelijk alleen nog maar half lege glazen in mopperend en klagend gezelschap dat de wijsheid in pacht heeft, maar hierin vergeten is zelf het goede voorbeeld te zijn.

En waar sta jij? Ben jij een tobber of een topper? Vul de gratis online scan 'TOB ik of TOP ik?' in en maak kans op een gratis TOP-gesprek met mij. Want natuurlijk laat ik je niet TOBBEN! Jou laten TOPPEN is immers mijn lust en mijn leven, mijn missie en het waarom van FFT.

Laat een reactie achter

You have to agree to the comment policy.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.